Jednoduchý salát z čínského zelí II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • zelí čínské nebo pekingské
    • hořčice
    • cibule
    • olej
    • cukr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrájíme, přidáme ostatní ingredience, množství dle chuti, promačkáme aby zelí pustilo šťávu a dochutíme. Můžeme přidat i dijonskou hořčici. Necháme vychladit v lednici, ale můžeme hned konzumovat. Výborné ke všemu, ale i samotné.
2
Zkusila jsem čínské zelí které je křehčí a salát je hned k jídlu. Z hlávkového zelí je nutné nechat několik hodin odležet v lednici, aby zelí pustilo šťávu.

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    21. 1. 2015 20:03

    Aniž bych si četl komentář Kateřiny, udělal jsem to víceméně se stejným "vylepšením", tedy olivový olej, balsamico, třtinový cukr. 0 100 % lepší, než jsem čekal. A k tomu trochu toho Ládi - starej buřt a rohlík ;-)

  • Kateřina
    Kateřina |

    11. 11. 2012 17:28

    salát jsem vyzkoušela, dala jsem dvě lžičky plnotučné, dvě lžičky dijonské hořčiče, trochu balsamikového octa, olivového oleje a cukr jsem použila přírodní (nerafinovaný). bylo to výborné :-)