Rebarborový dort - tarte

Hodnocení:

Moje:

60 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 500
      g rebarbora
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 200
      g cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve připravíme těsto (Pâte brisée).
2
V míse smícháme mouku, máslo, hnědý cukr a špetku soli. Přidáváme postupně asi půl sklenice studené vody, dokud se těsto nespojí. Těsto prohněteme a dáme do lednice odpočinout.
3
Očistíme rebarboru, odkrojíme konce a umyjeme. Nakrájíme rebarboru na malé kousky.
4
V misce smícháme dvě vajíčka, zakysanou smetanu, cukr a skořici.
5
Rozválíme odpočinuté těsto na vále posypaném moukou a položíme ho do předem vymazané formy na koláč (26 cm). Na těsto rozprostřeme nakrájenou rebarboru a zalijeme směsí vajíček, smetany, cukru a skořice.
6
Navrch ještě posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme na 200°C asi 30 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.