Jahodový sirup

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Lily9

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jahody
    • 1,3
      kg cukr
    • 3
      g kyselina citronová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Oprané a očištěné jahody rozmačkáme ve velké sklenici, prosypeme cukrem a necháme několik dní vyluhovat, občas je promícháme.
2
2. Vyluhované jahody (pokud zkvasí, nevadí) přefiltrujeme přes plátno.
3
3. Získanou šťávu odvážíme, přidáme cukr ve výše uvedeném poměru a kyselinu citrónovou.
4
4. Rychle zahřejeme na teplotu 85 °C a ihned plníme do čistých, nahřátých láhví.
5
5. Láhve uzavřeme korkovými zátkami s korunkovými uzávěry a položíme.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.