Autor:

Jahodové řezy se sněhem

Střední
Ingredience
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 150 g
Kakao 1 lžíce
Hrubá mouka 150 g
Jahody
lesní nebo malé zahradní
 
Sůl  
Bílek
Cukr krupice 100 g
Vanilkový cukr 1 balení
Voda 4 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Ušleháme pevný sníh z 5-ti bílků a špetky soli, metličkou zlehka zamícháme práškový cukr, žloutky a mouku smíchanou s kakaem. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a v mírné troubě upečeme. Vyndáme z trouby.

Bílky našleháme do tuhého sněhu. Vodu, pískový cukr a vanilkový cukr svaříme na hustý sirup. Za stálého šlehání pomalu přiléváme horký sirup do sněhu. Na upečený kakaový piškot nasypeme jahody, potřeme sněhem a ve velmi mírné troubě dopečeme do světlehněda. Necháme vystydnout.

Aby se řezy dobře krájely, povrch moučníku poprášíme moučkovým cukrem a před každým řezem namočíme nůž ve vodě. Nakrájíme na větší čtverce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ořechová miminka Milujeme vánoční cukroví - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Jahodové řezy se sněhem

Komentáře

  1. Anonym   19.01.2008 | 12:15 | reagovat |

    Ne,ta trouba je málo rozpálená a už je to tam jenom na chvilku... Takže se nespálí.

  2. Marketa   18.01.2008 | 17:49 | reagovat |

    A nespali se piskot, kdyz ho dam znovu do trouby, prestoze je jiz upeceny?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web