Autor:

Houbová "svíčková"

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Houby
čerstvé nebo sušené
 
Cibule  
Olej  
Sůl  
Mrkev  
Petržel  
Celer  
Nové koření  
Pepř celý  
Bobkový list  
Smetana  
Cukr  
Hladká mouka
(vařím od oka, proto neuvádím množství)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ostatní, Z hub

Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a restujeme do zlatohněda, přidáme asi 1 lžíci cukru a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme až je zelenina měkká. Pak přidáme smetanu smíchanou s trochou mouky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme slité houby a dochutíme. Omáčku nemixujeme, jen vybereme koření.
Podáváme s houskovým knedlíkem. Houby zcela nahradí maso. Doporučuji vyzkoušet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Jarní koláčky s hráškem Koláče nemusí být jen sladké. Zkuste to jednou pro změnu na slano Články z

Komentáře k receptu: Houbová "svíčková"

Komentáře

  1. michal   29.11.2010 | 18:32 | reagovat | závadný

    miluji svíčkovou,hned vyskouším
    :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  2. zdenek andel   27.01.2009 | 18:58 | reagovat | závadný

    Maruško Pospíšilová, svíčková k sekané se dělá stejně, jako k houbám. Musí se dát trochu silnější hovězí vývar a dávám více celeru.Na houbovou svíčkovou nakládám houby na kyselo, ale dávám pěkně tvrdé a půlené, nebo celé, jak se vejdou do sklenice.

  3. jajda   09.04.2008 | 21:39 | reagovat | závadný

    Rozmixovat klidně můžete a pak nemusíte už zahušťovat moukou. To už je na každým, jak to má radší. Já preferuji větší kousky zeleniny.

  4. Kamil Krybus   04.04.2008 | 20:37 | reagovat | závadný

    Obrátil bych pořadí restování. Napřed zelenina, pak cibule, pak karamel, pak vývar (vody je pro hovězí, ne?) a nakonec jak říká Marie žádná mouka, ale rozmixovat. A to koření dej do vajíčka na čaj a nemusíš ho hledat. Jinak dobrý, tak houby dělávala moje máma. K tomu vejce natvrdo a knedlík.

  5. Romana Marešová   03.04.2008 | 17:44 | reagovat | závadný

    no bomba brzy to zkusím v mrazáku mám plno hub:o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web