Autor:

Holubci od rodilé Ukrajinky

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Bílé zelí 1 ks
Mleté maso
smícháme hovězí a vepřové mleté maso
500 g
Rýže 500 g
Mrkev
Cibule
Rostlinný olej  
Rajský protlak 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Polévkové koření  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje listy a kořen (promiňte nevím, jak se to česky řekne) a dáváme do mísy.

Postupně si uděláme náplň. Orestujeme na oleji nakrájenou na kostičky cibuli a nastrouhanou mrkev. Spaříme ryži, a vystydlou přendáme do velké mísy spolu s mletým sýrovým masem a orestovanou cibuli s mrkví.

Osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření dle chuti a vše důkladně rukama promícháme.

Do spařených listů dáváme náplň a zabalíme jako psaníčko.

Na dno velkého hrnce naskládáme zbytek zelí a skládáme hotové závitky (holubce) těsně vedle sebe. Povrch ještě zakryjeme zelnými listy (pokud nám zbyly) a zalijeme osolenou vodou, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce rajského protlaku.

Vody musí být tak trochu víc než půl hrnce ve kterém vaříme. Na mírném ohni povaříme 30-40 minut, podle počtu závitků.
Podáváme s houbovou nebo žampiónovou omáčkou, nebo jen tak se smetanou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Holubci od rodilé Ukrajinky

Komentáře

  1. Jarka   12.02.2016 | 21:35 | reagovat | závadný

    Já dělám Hloubce podle mé babičky která pocházela z Ukrajiny a právě že v jednoduchosti !!!!! je ta síla..jistě co oblast to jiný recept...ten náš "pravý" recept je. 1kg mletého masa vepř.+hovězího , na 3-4 balíčky vařené rýže... + pouze sůl a pepř .Zabalit do spařených zelných listů se skrojeným košťálem... cca 16 ks závitků.V hrnci na dně listy proti připálení závitků, zalít vodou,vařit necelé 2 hodiny ...po hodině přidám cca 2 rajské protlaky, jen tak hrncem zavrtím aby se holubci nerozpadly.Žádný česnek...cibule...zakysaná smetana...kečup..nic !!!

  2. Ondřej   01.08.2015 | 10:29 | reagovat | závadný

    Dnes jdu na to, jen nevím ta rýže má být vařená nebo syrová? :-P

    1. zuza   26.09.2015 | 15:57 | reagovat | závadný

      urco syrova.. :-)

  3. :)   04.01.2013 | 20:56 | reagovat | závadný

    na ukrajinu jezdim kazdej rok a tohle je moje nejoblibenejsi jidlo... tak to jdu vyskouset

  4. 47ave   01.01.2012 | 15:53 | reagovat | závadný

    Taky pravé ze Zakarpatské Ukrajiny. Při nakládání zelí vložíme na dno tak dvě celé hlávky zelí. Když je zelí ukvašené, tak kolem vánoc, hlávky vyjmeme, rozdělíme na jednotlivé listy a plníme směsí: 1,5kg mleté vepřové plece, 1,5kg uzené krkovice nakrájené na kostičky, 0,5kg rýže (vařené jen 5min), 2 cibule pokrájené syrové, 2 cibule pokrájené osmažené, pepř, sůl, čebrec (můžete nahradit tymiánem, ale pozor ať množství nepřeženete). Promícháme a plníme dolistů, které klademe vedle sebe do hrnce, až je plný. Na dno dávám zbytky listů a košťálu. Zalijeme vodou, zatížíme obráceným talířkem, přikryjeme poklicí a vaříme, až je list zelí měkký. Podáváme teplé přelité sladkou šlehačkou. Chutnají výborně i za studena. Kdo chce tak jako příloha chléb. Právě jsem jeden dojedl a nemá to chybu.

  5. recepty73   28.10.2010 | 21:39 | reagovat | závadný

    Také znám ,,Holubce,, od jedné ukrajinky,která je výbornou kuchařkou,ale nejpodobnější tomu jejímu receptu jsou ty od p.Vránové-Holubci.Vůbec tam nedává mrkev ani rajče nebo protlak.
    Ale věřím,že jsou taky dobré... ;-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web