Holfštyňáky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: katu.zrzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso
    • hladká mouka
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • vejce
    • brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Necháme rozpustit máslo, naklepané plátky masa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného másla (nesmí prančit). Maso osmahneme, otočíme a zalejeme vejci. Na jeden plátek masa jedno vejce. Pečeme v troubě 30-40 minut, dokud vajíčka nejsou do zlatova.
2
Potom vyřežeme plátky masa pokryté vejci a dáme bokem. Zbytek vajíček oškrabeme a zamícháme do uvařených, pomačkaných brambor.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    8. 8. 2007 11:44

    Recept se mi líbí, chtěla bych ho vyzkoušet, ale mám strach že když naliji vajíčka na maso, že mi "sjedou" z masa a na mase žádné vajíčko nezůstane. Jak to dělátě?

  • Kristina
    Kristina |

    8. 8. 2007 09:44

    To je recept na vše, Helo, jak na maso, tak na brambory a vajíčka v nich. Prančit znamená už skoro škvařit, dát pozor,aby máslo nebylo hnědé. Nemám recept vyzkoušený, ale nedovedu si představit, že se bez podlití tak dlouho maso peče, aniž by se připálilo.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    7. 8. 2007 13:44

    taky nevím,co je to prančit!!Chááááááá!!!

  • Anonym
    Anonym |

    7. 8. 2007 12:39

    To je snad jasné, ne ? Ty brambory s vejci jsou jako příloha k tomu masu.

  • Hela -
    Hela - |

    7. 8. 2007 12:03

    Tak z toho nejsem moc moudrá. Jednak nevím co je to "prančit" - asi prskat? A to je recept na co? Na ty vajíčka v bramborách nebo to maso se není?