Hermelínová pomazánka s česnekem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hermelín
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 50
      g tavený sýr
    • 50
      g šunka
    • 4
      stroužek česnek 2-4
    • 1
      špetka sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouháme hermelíny, přidáme tavený sýr, máslo a smetanu utřenou do pěny, a potom vše zamícháme. Přimícháme na tenoučké nudličky nakrájenou šunku, prolisujeme česnek a se solí smícháme.
2
Podáváme s čerstvým pečivem.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky

Komentáře k receptu

  • havlena1
    havlena1 |

    22. 12. 2013 21:10

    ... výročí :'(

  • regan
    regan |

    6. 12. 2012 08:51

    Bez tavenýho sýru to jde,nahradil jsem ho třemi vařenými vejci na tvrdo. :-|

  • Monika R.
    Monika R. |

    29. 9. 2011 18:34

    drž hubu!

  • Dee Švecová
    Dee Švecová |

    4. 3. 2011 22:21

    co takhle lučinu Lado? Anebo nic... dělala jsem to už několikrát i bez taveného sýra ;-)

  • Lada Javorkova
    Lada Javorkova |

    1. 9. 2009 22:56

    Mate nekdo napad, cim nahradit taveny syr v tomto receptu??? Dekuji za odpoved.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    10. 5. 2009 17:30

    Moc dobré.I z dvojité dávky toho bylo málo-spíš nás bylo hodně!1*

  • Anet
    Anet |

    19. 4. 2007 17:40

    Moniko. nejseš v tom sama, neboj :o))Já jsem dřív taky solila jako o život, ale už jsem se ponaučila. Když jídlo osolíš málo, neni problém si ho pak individuálně dosolit podle potřeby, ale když se to přesolí, neudělá se s tim už nic.... Ale jak se řiká - kdo nic neděla, ten nic nezkazí. Mně je teprve 20, a taky se snažim učit vařit - někdy se to povede víc, někdy míň - to je život :o))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    10. 4. 2006 21:39

    Moniko, všechno zlé je pro něco dobré, máš alespoň zkušenost, že se solí se musí opatrně. Když si nejsi jistá, osol trochu malé množství, ochutnej a dosoluj postupně. Chce to cvik, jako ostatně skoro všechno:-))

  • Monika R.
    Monika R. |

    10. 4. 2006 19:11

    Uffff. Udělala jsem tuto pomazánku pro mé rodiče, kteří měli víročí svatby. Místo dvou hermelínů jsem koupila tři maxi od krále sýrů. K poměru sýru jsem dala 100g šunky a 100g taveného sýra. Jinak vše jak je tu napsáno....Po udělání pomazánky jsem si jí namazala trochu na rohlík (pomazánka byla skvělá) a zjistila jsem, že jsem nepřidala sůl. Nejsem moc zkušená, je mi patnáct a tak jsem dala necelé jednu a půl lžičky soli... Asi víte jak to chutnalo, proto jsem to jednoduše vyhodila. Nejen že jsem jen tak vyhodila 145kč, ale hlavně jsem neměla pomazánku na chlebíčky k oslavě. Rychle jsem koupila pomazánkové máslo v Plusu. Nebyla to hermelínová pomazánka, ale rodičům to chutnalo.

  • Lia
    Lia |

    31. 3. 2006 21:28

    Dobré

  • Di
    Di |

    30. 3. 2006 18:12

    Pokud máte ruční šlehač, nemusí se hermelíny strouhat. Pokud jsou dost zralé, stačí dát do užší nádoby a hnětacími metlami rozšlehat i s ostatními surovinami (nebo je přidat postupně).

  • Anna T.
    Anna T. |

    30. 3. 2006 12:54

    V ingrediencích je napsán olej v postupu přípravy máslo. Nevím co je správně.