Autor:

Hanácké vdolky

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 500 g
Droždí 1 kostka
Cukr 50 g
Mléko 1 hrnek
Rostlinný olej 200 ml
Sůl 1 špetka
Vejce 1 ks
Náplň
Tvaroh 500 g
Rozinky 1 hrst
Vejce 1 ks
Máslo 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra 1 hrst
Cukr
dle chuti
 
Povidla  
Drobenka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Z droždí, části vlažného mléka, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky si připravíme kvásek. Po vykynutí vymícháme s ingrediencemi na těsto a necháme kynout. Mezitím si uděláme náplň tak, že všechny ingredience smícháme. Z těsta uděláme vdolky, naplníme tvarohem, uzavřeme, otočíme, dlaní vytvoříme důlek, který potřeme povidly a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C na vymazaném plechu.

Rada: do povidel přidejte trochu rumu a mletého badyánu, jsou výborná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Vajíčková pomazánka Retro vaječné recepty Články z

Komentáře k receptu: Hanácké vdolky

Komentáře

  1. evinecka   23.07.2012 | 16:25 | reagovat | závadný

    Čím mohu nahradit povidla, aby to bylo chutné? Díky

  2. miklošková   06.05.2012 | 21:01 | reagovat | závadný

    Hanácké vdolky

    Potřebujeme:
    Těsto: ½ kg polohrubé mouky ½ hladké
    ½-3/4 l mléka
    2 žloutky
    1 balíček kvasnic
    6 lžic cukru
    8-10 lžic tuku (olej)
    1 špetka soli

    Nádivka:
    2 kostky tvarohu
    citronová kůra
    1 vanilkový cukr
    6 lžic cukru
    propláchnuté hrozinky klademe až na tvaroh
    1 vejce

    Drobenka:
    16 dkg másla
    16 dkg pískového cukru
    1 vanilkový cukr
    16 dkg polohrubé mouky

    Z mírně teplého mléka, 1 lžíci cukru a kvasnic zaděláme kvásek. Do mouky přidáme sůl, zbytek cukru se žloutky utřeme v misce a přidáme s kváskem do mouky. Vypracujeme těsto nejméně 20min a necháme nakynout. Nakynuté těsto rozválíme na 3-5 mm, rozdělíme na čtverečky. Plníme nádivkou a zabalíme. Položíme na plech. Promáčkneme a namažeme povidly. Okraje potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Necháme nakynout 15min. Pečeme v troubě do růžova 10-15 minut.

  3. Petra   29.03.2012 | 9:01 | reagovat | závadný

    Včera jsem je dělala z půl dávky, přesně podle receptu, ale těsto bylo příliš řídké a mastné. Musela jsem přisypávat mouku, výsledkem bylo těsto, které vůbec nepřipomínalo kynuté, ale spíš bylo jako těsto na linecké. Má to tak být, nebo jsem někde udělala chybu?

  4. Jarka O.   24.01.2010 | 10:05 | reagovat | závadný

    Smažené vdolky se jmenují Bavorské vdolečky, někde tu recept určitě bude ;-)

  5. Barbora Kejdová   23.01.2010 | 22:56 | reagovat | závadný

    Jééé, to mě nenapadlo, že se nesmaží....ale když to teď čtu, tak je to z receptu jasné. Mamka vdolky vždycky smažila a oni se tak pěkně nafoukly, my jsme je pak plnili tvarohem a byla to vždycky dobrota. Tak jsem si právě mylela, že se rozkrajují a plní tou náplní a ještě se to dá krátce zapéct. Jarko, moc děkuju za ujasnění a tip na koblihy :-).

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web