Dřevorubecký guláš

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • grilovací koření
    • 40
      g rostlinný olej
    • 150
      g houby
    • 200
      g párky (Tenké)
    • 100
      g cibule
    • 25
      g hladká mouka
    • mletá paprika
    • kečup - jemný
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • majoránka
    • 50
      g tuk
    • 3
      dl vývar (Nebo voda)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a paprikou, zalijeme vývarem (vodou), promícháme, přidáme kečup utřený česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku a vše povaříme.
2
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme grilovacím kořením a orestujeme. Přidáme nakrájené houby, na kolečka nakrájené párky a orestujeme, vložíme lečo, trochu prohřejeme, zalijeme předem uvařenou gulášovou šťávou a vše povaříme. Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem, nebo chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Dede .
    Dede . |

    10. 6. 2008 21:03

    Recept som vyskúšala so šampiňónmi,nedala som lečo ale 2 paradajky a jednu papriku a do šťavy som nepridala kečup ale asi 1 dl červeného vína,bolo to mňam.

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    6. 2. 2007 12:42

    Je to fantastické! Vynikající propojení všech ingrediencí. Já jsem dala sušené hříbky a sterilovaného leča 500g, protože lečo milujeme. Jeden jsme měli s těstovinama a druhý den s knedlíkem. Bude dělat určitě častěji. Díky za skvělý recept. A vůbec není složitý.

  • pavča
    pavča |

    30. 11. 2006 08:27

    opravdu výborné! HOuby jsem dala sušené, a majoránku a česnek jsem přidala až nakonec.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 3. 2006 10:10

    Super

  • Anonym
    Anonym |

    15. 12. 2005 09:22

    Majoránka a česnek se přece nedává na začátku vaření!!!

  • Anonym
    Anonym |

    12. 12. 2005 21:04

    jaké houby jste prosím dali? jinak to vypadá moc dobře

  • fany
    fany |

    12. 1. 2005 19:06

    Na první pohled složité, ale nemá chybu. Doporučuji všem, přípravu zkrátí již hotové lečo z mrazáku nebo ze sklenice.

  • Alice Svobodová
    Alice Svobodová |

    10. 12. 2004 15:52

    Chutná skvěle, stojí za to vyzkoušet.

  • Alice
    Alice |

    10. 12. 2004 13:07

    Chutná výborně! Stojí za to vyzkoušet. Vřele doporučuji!!! Mňamka pro celou rodinu.