Domácí chlebové placky

Hodnocení:

Moje:

70 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 0,4
      l voda
    • 850
      g žitná chlebová mouka
    • 0,5
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce sůl
    • tuk Na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kvasnice rozetřete s cukrem v zadělávací míse a poté smíchejte s 3/8 l vlažné vody.
2
Mouku smíchejte s kmínem a solí postupně přidávejte kvasnice a zpracujte tuhé těsto, které se nelepí. V případě potřeby použijte trochu více mouky.
3
Přikryjte a nechte 1 hodinu kynout. Vymastěte plech. Těsto krátce hněťte, rozdělte na kusy a vytvarujte z něho placky.
4
Chlebové placky potřete vodou, poprašte moukou, přikryjte a nechte 30 min. dokynout. Chléb vložte do nepředehřáté trouby a pečte cca na 225 °C cca 25-35 minut.
5
Dobře propečený je, jestliže zní dutě na poklep.
Zařazení: Pokrmy Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    26. 5. 2012 09:53

    Chuťově byly placky velice dobré, za tepla i měkké, ale i přesto, že jsem je přikryla, jak radila paní Oumarová, tak mi po zchládnutí taky ztvrdly :(

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    5. 2. 2007 14:47

    Dobrý recept. Těsto se mi krásně rozvalovalo, tenké placky jsem pekla na suchém plechu. Jen jsem si neuvědomila, že je mám po upečení přikrýt, některé uschly do tvrda:-( Příště budu vědět, jak na to:-))