Autor:

Dolma

Střední
Ingredience
Mleté maso 1/2 kg
Cibule 2 ks
Červená paprika 1 lžíce
Paprika - bílá 8 ks
Petrželová nať  
Vegeta  
Rýže
půl sklenice
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme červenou paprikou a přídáme mleté maso. Když je maso hotové, přidáme rýži a ještě asi půl min. smažíme. Mezitím vyčistíme papriky - sejmeme vršky a vydlabeme vnitřky.

Papriky naplníme připravenou směsí a klademe na pekáč. Poté vše zalijeme vodou tak, aby byly papriky na půl ponořené ve vodě. Pečeme v troubě na 180 °C asi 1-1,5 hodiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Dolma

Komentáře

  1. Marketa   16.08.2011 | 8:48 | reagovat | závadný

    Taky se musim autorky zastat. Ziju v Turecku a je to opravdu tak. Dolma je jakakoliv plnena zelenina. At uz je to paprika, rajce, nebo vinne listy. Pohov, pratele :-)

    1. michala   10.10.2011 | 13:54 | reagovat | závadný

      to je pravdA i lilek se plni proste vse co mate doma za zeleninu :D ;-)

  2. Sahrazad   11.05.2007 | 12:09 | reagovat | závadný

    Musím se zastat autorky receptu dolma se v ázerbájdžánské i turecké kuchyni nazývá v podstatě všechna zelenina co se plní - vinné listy jsou nejrozšířenější, ale také papriky, rajčata, baklažány, zelné listy, jablka, houby atd. Jen bych poopravila název na dolma z paprik.

  3. Gábina   21.11.2006 | 11:52 | reagovat | závadný

    Anonyme, to je listí hroznového vína

  4. Anonym   20.11.2006 | 22:24 | reagovat | závadný

    Co to je "listí hrozného"? Že by zelí?

  5. Lejla Musajeva   19.11.2006 | 23:09 | reagovat | závadný

    to vůbec není dolma. Dolmu připravujeme z listí hrozného. Mleté maso smícháme s nakrajenou cibuli a rýží, přidáme sůl a krajený čerstvý kopr a ještě trochu sušené maty. Pak přípravenou směs klademe malými porcemi do listí hrozného a balíme. Dolmy vyložíme do kastrolu a zalejeme vodou. Vaříme 40 minut. Dolma je od turkického slova "doldurmag", co znamená naplnovat

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web