Autor:

Čokoládové bochánky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 200 g
Mléko 1 dl
Tuk
olej nebo rozpuštěné máslo
1 lžička
Droždí 1 lžička
Moučkový cukr 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Čokoláda
abulka mléčné a bílé
1 ks
Vejce
na potření
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Všechny ingredience (kromě čokolád a vejce) smícháme, vypracujeme těsto a necháme 40 minut vykynout. Poté vytvoříme malé, asi centimetr silné obdélníčky, na kraj položíme půlku čtverečku mléčné čokolády a do dvou třetin přehneme. Na vniklou kapsičku položíme půlku čtverečku bílé čokolády a přikryjeme zbylou třetinou obdélníčku. Pečlivě zamačkáme přehyby, aby čokoláda nevytekla a obě patra zůstala oddělena stěnou z těsta. Po vypotřebování těsta ze všech útvarů ušoulíme malé bochánky, nahoře je velmi mělce do křížku nařízneme, naklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi na 200 °C ani ne deset minut. Nejlepší je jíst za tepla, když je čokoláda ještě tekutá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Cukroví nejen od sousedů Články z

Komentáře k receptu: Čokoládové bochánky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká? Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web