Čokoládové bochánky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: maLinda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžička tuk olej nebo rozpuštěné máslo
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks čokoláda abulka mléčné a bílé
    • 1
      ks vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience (kromě čokolád a vejce) smícháme, vypracujeme těsto a necháme 40 minut vykynout. Poté vytvoříme malé, asi centimetr silné obdélníčky, na kraj položíme půlku čtverečku mléčné čokolády a do dvou třetin přehneme. Na vniklou kapsičku položíme půlku čtverečku bílé čokolády a přikryjeme zbylou třetinou obdélníčku. Pečlivě zamačkáme přehyby, aby čokoláda nevytekla a obě patra zůstala oddělena stěnou z těsta. Po vypotřebování těsta ze všech útvarů ušoulíme malé bochánky, nahoře je velmi mělce do křížku nařízneme, naklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi na 200 °C ani ne deset minut. Nejlepší je jíst za tepla, když je čokoláda ještě tekutá.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.