Chutney z nedozrálých rajčat

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g cibule
    • 250
      g jablka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks feferonka
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      dl ocet
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička nové koření
    • 1
      lžička zázvor
    • rajčata nedozrálé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajská jablíčka a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme (vyjmeme jádřince) a vše nakrájíme na malé kousky, přidáme rozkrájenou feferonku. Dáme do kastrolu a zastříkneme vodou a za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Přidáme ocet, cukr, sůl a koření a dusíme, až je směs zahoustlá.
2
Na konci vaření přidáme rozdrcený česnek. Ještě horké chutney plníme do nahřátých sklenic, upevníme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme do vychladnutí. Uložíme v chladu a temnu. Výborné k masu a uzenině i jako doplněk těstovinových salátů.
Zařazení: Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    21. 8. 2008 11:22

    Já vím,Trerezko,tolik cizích názvů v naši krásné češtině a slovenštině,že?Chutney,čatní,tiramisu,člověk by si polámal jazyk.Já tomu říkám úplně po svém.Zeleninová mňaga.(((:

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 8. 2008 07:35

    Janka, je to čatní :)))

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    20. 8. 2008 23:52

    No,vypadá to dobře,snad to bude i dobrá příloha,ale s tím receptem od Laďky to nemá nic společného,je to skrátka další,zajímavá příloha s jablky