Česneková pomazánka

Hodnocení:

Moje:

5 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g eidam sýr
    • 1
      balíček majonéza
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sýr nastrouháme najemno, přidáme rozetřený česnek a další přísady. Výborně se hodí na jednohubky.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miluš
    Miluš |

    29. 12. 2016 16:44

    Super s mandarinkou,je dobré taky na půl s pom. máslem a tatarkou :-! . To je mňamka :-)) :-))

  • mila
    mila |

    2. 1. 2016 15:29

    No tak skousela jsem ale rychlejc nam zmizely jednohubky z taveneho syra cesnek sul pepr a trosku papriky :-P . Tyhle take dobre ale uz je delat nebudem.

  • Táňa
    Táňa |

    30. 12. 2015 17:32

    Skuste místo hroznového vína mandarinku z plechovky.Mňamka. ;-) :-[ <3

  • Liba
    Liba |

    28. 12. 2015 09:34

    Nejlepší česnekačka měkký tvaroh,pomazánkové máslo,česnek podle chuti.

  • pjako
    pjako |

    25. 12. 2015 18:10

    Výborný nápad. Též výborná.

  • lucik
    lucik |

    31. 7. 2015 10:45

    Přidávám lučinu a je to mnohem lepší, majolky dávám tak lžičku :-)

  • Ditka
    Ditka |

    5. 4. 2015 17:40

    Majonéza + bílý jogurt (klasik), výborné ;-)

  • Kamila
    Kamila |

    31. 12. 2014 18:22

    Výborný!

  • Romana
    Romana |

    31. 12. 2014 11:25

    Ježíš, to je ňamka. Nejlepší česnekačka, kterou jsem kdy jedla. ;-)

  • Jirka
    Jirka |

    30. 12. 2014 19:50

    já máslo dávám a daleko více česneku,tak 8 stroužků

  • pavel
    pavel |

    17. 8. 2014 18:07

    Je super že to zvládne i nemehlo jako já

  • paca
    paca |

    3. 7. 2014 20:37

    Ty se nauč raději česky a že nic nezbyde? - tvojí návštěvníci by vyžrali na posezení i Masnu s výrobnou lahůdek - prostě hlad je potvora a s chutí to nemá nic společného...

  • loka
    loka |

    3. 7. 2014 20:32

    To je ale humus...

  • Sima
    Sima |

    24. 5. 2014 09:39

    Přesně tak :-) Všude se cpou majonézy,přitom podlé mé chuti je mnohem lepší máslo :-)

  • vaclachz@seznam.cz
    vaclachz@seznam.cz |

    27. 4. 2014 20:32

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S :D P :*

  • Jop Elínský
    Jop Elínský |

    31. 3. 2014 13:56

    CO to je jeden balíček chci gramáž -_-!!!

  • Franz Josef
    Franz Josef |

    1. 1. 2014 17:00

    Je skvělá, jen se pak nesmíte s nikým bavit a pod. :)

  • Linda
    Linda |

    31. 12. 2013 11:53

    Je to super !! děti to zbožňují :-)

  • angelika
    angelika |

    4. 11. 2013 20:43

    :-) =-O :-$ <3

  • angelika weberova
    angelika weberova |

    4. 11. 2013 20:42

    http://whttp://www.recepty.cz/recept/cesnekova-pomazanka-941#ww.recepty.cz/recept/cehttp://www.recepty.cz/recept/chttp://www.recepty.cz/recept/cesnekova-pomazanka-941#esnekova-pomazanka-941#snekova-pomazanka-941#http://www.recepty.cz/recept/cesnekova-pomazanka-941#http://www.recepty.cz/recept/cesnekova-pomazanka-941http://www.recepty.cz/recept/cesnekova-pomazanka-941##http://www.recepty.cz/recept/cesnekovahttp://www.recepty.cz/recept/cesnekova-pomazanka-941#-pomazanka-941#http://www.recepty.cz/recept/cesnekova-pomazanka-941#http://www.recepty.cz/recept/cesnekova-pomazanka-941#

  • Lipo
    Lipo |

    4. 5. 2013 08:30

    Dnes vyzkouším :-P

  • Petra
    Petra |

    21. 4. 2013 16:30

    Je to velmi dobré, ale já bych tam dala místo majolky trochu másla ;-)

  • štěpánka
    štěpánka |

    12. 4. 2013 08:21

    Taky dělám česnekovou pomazánku z eidamu,ale nedávám majolku,ale pomazánkové máslo bez příchutě a jednu zakysanou smetanu a přidám lžičku plnotučné hořtice,je vynikající každý kdo ji ochutnal,velmi chválil,už jinou nedělám! :-D

  • sýr
    sýr |

    11. 4. 2013 17:12

    jeden kus majolky je kolik? stačila jen půlka skleničky a byla super

  • iVETA
    iVETA |

    10. 4. 2013 12:55

    JE DOBRÁ JSEM JÍ TED UDĚLALA :-)

  • jana
    jana |

    4. 4. 2013 14:37

    :-[ přesně tak

  • San
    San |

    19. 3. 2013 15:49

    Ja delam teda pomazanku s tatarky syra a cesneku a vzdy jak prijde navsteva nic nikdy nezbyde...je vyborna!! 8-) 8-) 8-) 8-)

  • Mr. Pepper
    Mr. Pepper |

    18. 12. 2012 17:30

    Jak jsem předpokládal. S tím tvarohem je to slabota. Ale co čekat za kulinářský zázrak od někoho kdo opovrhuje pepřem!

  • SIMCAmax14
    SIMCAmax14 |

    9. 12. 2012 11:08

    do toho základu pridávám nastrouhanou mrkev-úžasná pomazánka <:-)

  • miloska
    miloska |

    28. 11. 2012 17:30

    fujno tak to bych nejedla pepř? majolka?! a jen tří stroužky česneku O:-) tak to nwm no... nejlepší česneková pomazánka? ta nejjednodusi: tvaroh sůl a česneku kolik zrovna kdo snese :-) zdravé a nejchutnější.

  • Daniel Doben
    Daniel Doben |

    25. 11. 2012 21:59

    Dobry den :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • katka
    katka |

    24. 11. 2012 13:15

    Dejte majolku napůl s jogurtem,je to lehčí a šťavnatější a taky zdravější.my to taky milujeme,nesmí chybět na žádné oslavě. 8-)

  • Iva
    Iva |

    15. 6. 2012 10:34

    Normálně dělám chuťovky z taveného sýru, vyzkoušela jsem tam přidat i ten nastrouhaný a nemá to chubu! Nahoru doporučuji dát mandarinku (z konzervy ve sladkém nálavu), nebo uzenou chobotničku <:-)

  • Ewer Dies
    Ewer Dies |

    24. 3. 2012 14:12

    váše kucharské úmění je úžasné <3 Moreo vista

  • evinka
    evinka |

    24. 3. 2012 14:08

    :-[ nemyslim že by vám meli říkat co mate navrch dávat je to dobrý i bez toho a nemusíte tam cpát klobásu, ovoce a takoví sračky to ty lidi už nevědi co tam nacpat z blbosti já vařila na svadbách ,hotelu a ve škole a ne na neaký ubohý pártykde si lidi myslí že to musí být posraný já bych tam nis nedala pak to přebíjí tu chut tý pravý chuti. dekuji evinka............................a její dcera anička

  • maminkaL.-)
    maminkaL.-) |

    7. 1. 2012 18:16

    vyzkousejte ozdobit i pulkou jahody,nebo uz psanym hroznem,cimkoli,i tim,co by vas jen tak nenapadlo,uspech bude zarucen,ziji v anglii,a na party casto zkousim a vzdy sklidim uspech a anglicane maji mlstne jazycky <:-)

  • menohe
    menohe |

    15. 11. 2011 19:05

    My ji milujeme s kolečkem klobásy a kyselé okurky - perfektní

  • Táňa
    Táňa |

    30. 10. 2011 19:26

    Když nemám jiné ovoce po ruce, tak dávám nakrájené jablko a je to taky výborné.

  • Petra
    Petra |

    27. 2. 2011 18:02

    Ananas na vrch je taky delikátní :-)

  • mr.kiwikiwi
    mr.kiwikiwi |

    15. 12. 2010 20:49

    ......... dozdobte kiwi nebo mandarinkou

  • iva stockingerova
    iva stockingerova |

    4. 9. 2010 13:31

    Zrovna včera jsem jí vyráběla - a s hroznovým vínem - skvělá dobrota,a to jsem ještě měla hroznové víno bez pecek,co víc dodat!!!

  • Martin Kaiser
    Martin Kaiser |

    4. 9. 2010 12:39

    Misto oliv rozhodne hroznove vino. Dokonala kombinace, kdo nezkusil, nemuze soudit.

  • Lukáš Jakubský
    Lukáš Jakubský |

    14. 6. 2010 13:50

    místo hroznového vína rozhodně olivy !!!

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    28. 7. 2009 13:12

    Výborné. Přidala jsem malý tavený sýr.

  • Petra Ruddy
    Petra Ruddy |

    4. 4. 2009 20:19

    Doporucuju ozdobit olivou!!!

  • Jolka Holka
    Jolka Holka |

    18. 1. 2009 00:19

    Tuto pomazánku dělám už leta, je rychlá a výborná. Dobře se na ní pije. Známé dřív zaráželo zdobení ovocem (hroznové víno, ananas, mandarinky), ale už si zvykli. Chladivá chuť ovoce v puse strhne tu sílu česneku...já ho dávám hodně, a chutě se znamenitě doplňují.

  • Dominika Baránková
    Dominika Baránková |

    11. 12. 2008 14:10

    super je taky ozdobit pomazánku ananasem. tuhle kombinaci používám hlavně na jednohubky.

  • Jarča Ch.
    Jarča Ch. |

    15. 10. 2008 13:18

    Zkuste zaměnit česnek za drobně pokrájenou cibuli,namažte na plátky veky, ozdobte plátkem vařeného vajíčka (někdy na žloutek nasypu malinko červené papriky) a plátkem rajčete, doprostřed snítka petrželky a máte výborné chlebíčky.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    14. 10. 2008 12:24

    (konec se mi zatoulal) Poslední kontrola dalších jedlíků, tělo přestává být toporné, ve tváři se jeví úleva a teď se to líší: buď odsune i s citronem na okraj talíře a už ho to nezajímá, nebo udělá totéž a sní až z vylízaného talíře na závěr. Většinou brusinky pojídají mezi sousty, někteří je zamíchají do omáčky...

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    14. 10. 2008 12:11

    Kláro, Vy jste moje krevní skupina... BRUSINKY mám rád a nejvíc si je vychutnám když je u nás poprve na jídlo nějaký cizinec. To uvařím klasiku-SVÍČKOVOU NA SMETANĚ. Probíhá to stejně: je mu podáno jídlo; vytuhne a vyvalí oči,div mu nevypadnou.Pak nenápadně sjede pohledem co ostatní stolovníci. Potom skloní hlavu až ke stolu a pozoruje jídlo z boku (vypadá to jako když slípka čumí na letadlo). Následně se chopí příboru, zaujme obraný postoj a zlehka vidličkou drcne do brusinek (co kdyby to uteklo?), znovu kontrola ostatních. Vypreparuje jednu bobulku a asi jako víno ve sklence ji zkoumá, i proti světlu. Ještě očichat a velice, velice opatrně vložit do úst. (Už to déle nevydržím, dávám ubrousek před ústa a dělám že mi zaskočilo sousto). Host zatím mezi řezáky jazykem testuje strukturu tuhost a chuť.

  • Klára Malíková
    Klára Malíková |

    14. 10. 2008 09:01

    Na česnekovou pomazánku je výborné přidat na ozdobu půl lžičky brusinkového kompotu.

  • Monika -
    Monika - |

    26. 1. 2008 19:25

    s tou mandarinkou - ještě lepší jsou jednohubky s pomazánkovým máslem a na to mandarinky=)

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2007 15:42

    Nadrobno pokrájený česnek můžete zamíchat i do taveňáku - nejlépe smetanového, přidat třebas nadrobno pokrájenou červenou papriku - a pomazánka je na světě

  • Peťule
    Peťule |

    12. 11. 2007 14:07

    výborný,jednoduchý,rychlý a dá se obměňovat...

  • Anonym
    Anonym |

    30. 8. 2007 20:14

    Jo fakt dobré, ale já dávám místo majolky tavený sýr(nejlépe Javor, Želetava) a máslo(Ramu)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 8. 2007 09:52

    Verčo, zaujímavý nápad s mandarinkou, zatiaľ som zdobila vždy zeleninkou, vyskúšam. Ďakujem za tip.

  • verča
    verča |

    23. 8. 2007 08:30

    vynikající je tato pomazánka, pokud ji ozdobíte měsíčkem mandarinky.

  • Jajka
    Jajka |

    3. 8. 2007 15:57

    Tato pomazánka je moc dobrá. Dá se kombinovat s ananasem, kolečkem nějaké klobásky, vlašským ořechem nebo hroznovým vínem. S ovocem je to chutnější.

  • iva
    iva |

    4. 6. 2007 17:33

    Tato pomazánka je opravdu skvělá. Doporučují zdobit ananasem. Je to velmi chtné.

  • Jaromíra
    Jaromíra |

    22. 5. 2007 14:35

    Zkuste místo česneku cibuli nakrájenou najemno. Mažu na veku, zdobím plátkem vařeného vajíčka a plátkem rajčete nebo sterilované kapie. Kdo ochutnal, ptal se na recept.

  • Wendy
    Wendy |

    21. 5. 2007 08:31

    Výborný recept. Pomazánku dělám již léta a mažu ji na v topinkovači opečený chléb. Zužitkuji tak starší chléb. :-))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    28. 2. 2007 14:16

    Úplně exaktně: Majonéza je směs žloudků, soli, oleje a octa. Majolka je obchodní název lehce dochucené majonézy - tuším, že je tam přidáno trochu hořčice a pepře. Jiný (obchodní) název je i např. Poličanka a pod.

  • Andra
    Andra |

    28. 2. 2007 13:13

    Áno, majolka je majonéza.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 2. 2007 22:23

    co je přesně majolka? majonéza?

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 1. 2007 10:29

    Nějak si to s balkánem neumím představit - ten mi přijde dost slaný..... No možná někdy ochutnám.

  • Daniela
    Daniela |

    26. 1. 2007 18:10

    Tak tahle pomazánka je fakt nej! Moje nejoblíbenější.. dělávám ji už hodně dlouho a pořád se jí nemůžu nabažit. Určitě zkuste. Akorát si myslím že místo eidamu je lepší balkánský sýr najemno nastrouhaný. Je pikantnější a myslím že se hodí do pomazánky víc. Jinak navrch se hodí nejen oříšky a hroznové víno, ale také rozinky. Mňam..

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    31. 12. 2006 14:13

    Také dělám tuto pomazánku, nastrouhám tvrdý sýr a přidám cca 100 g taveného sýra a 100g majolky - není to tak tučné, jako jen se majolkou. Na jednohubky mažu pomazánku a dám buď kousek ořechu, nebo kuličku hroznového vína - z mísy zmizí jako první!!!

  • Gábina
    Gábina |

    30. 12. 2006 00:11

    někdy tam přidám i trochu kečupu, je to taky moc dobré

  • Mánička
    Mánička |

    29. 12. 2006 17:04

    Toto je víc než heroin a kokain. Jedem na tom každej Silvestr! :)))

  • Pepa Chovanec
    Pepa Chovanec |

    28. 12. 2006 16:08

    Toto je náš heroin!!! Když začnu nevím kdy mám dost

  • Libor Lovecký
    Libor Lovecký |

    21. 11. 2006 11:05

    Namísto česneku je možno dát i najemno nastrouhaný křen, pokud někdo nesnáší česnek. A pokud je čerstvý tak je to pikantní zrovna jako s česnekem. Jen se zapráší........

  • Eva Svobodová
    Eva Svobodová |

    11. 8. 2006 12:58

    Tohle je v naší rodině nejoblíbenější pomazánka. Vždycky se po ni jen zapráší. Při různých oslavách taky sklidila úspěch. A co víc, je v cuku letu hotová :-)

  • Eva cerna
    Eva cerna |

    5. 10. 2005 14:25

    Smíchám pomazánkové máslo,trošku mleté papriky a česneku co kdo má rád,k tomu lžíci tatarské omáčky.Rychlé a výborné.Eva

  • Jana S.
    Jana S. |

    13. 9. 2005 20:38

    Nám se zase osvědčila česneková pomazánka s tvarohem. Jemný tvaroh, tavený sýr, trochu majolky, hodně česneku, sůl. A pak konzumovat a konzumovat... :)

  • madonna
    madonna |

    13. 8. 2005 20:54

    osobně doporučuji místo "tvrdého" sýru sýr tavený, pomazánka je chutnější

  • Anonym
    Anonym |

    28. 7. 2005 09:24

    na ozdobu jednohubek používám ještě ananas nebo mandarinky (konzervované), je to vynikající...

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    17. 1. 2005 11:40

    Zkuste ozdobit jednohubky půlkou vlašského ořechu, hezky to vypadá a je to moc dobré.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    17. 1. 2005 10:35

    My davame nahoru kompotovany ananas, to je potom posusnanicko.

  • as
    as |

    10. 1. 2005 11:22

    Mandarinky určitě zkusím. My dáváme zase jedině půlky hroznů - je to vynikající.

  • Kalisto
    Kalisto |

    8. 1. 2005 19:37

    zkuste dát na vrch kompotovaný mandarinky, zjemní chuť a zaručí úspěch i těch co česneku zrovna neholdují.

  • Pepa kamarád nivy
    Pepa kamarád nivy |

    9. 11. 2004 13:22

    Díky Mílo, zkusím, tymiám já taky rád...

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    9. 11. 2004 13:06

    Pepo,kamarád nivy je i můj kamarád , tak zkus ještě přidat špetku rozemnutého tymiánu, ten ještě česnek jakoby víc vypíchne -platí pro všechny varianty česnekových pomazánek a že jich je, mám to vyzkoušené,zdravím všechny milovníky česneku!

  • Pepa kamarád nivy
    Pepa kamarád nivy |

    15. 10. 2004 09:43

    Dávám půl na půl sýr a nivu je to bomba, česneku kolik kdo má rád... ňam

  • milada podskalska
    milada podskalska |

    15. 10. 2004 08:49

    misto eidamu pouzijte nivu,na jednohubky navrch hroznove vino.

  • Kuzman
    Kuzman |

    6. 10. 2004 16:26

    kdo ma rad cesnek v jakekoliv mire, tak si velice pochutna, tak jako ja!

  • anonym
    anonym |

    2. 9. 2004 19:47

    skvele

  • anonym
    anonym |

    2. 9. 2004 19:46

    jjje to suiper

  • Anonym
    Anonym |

    15. 6. 2004 18:03

    Pouzijte mekky salam!A nebo zakysanou smetanu!

  • Anonym
    Anonym |

    4. 2. 2004 18:58

    kombinuji majolku s bílým jogurtem 1:1