Autor:

Česnek v pikantním nálevu

Snadné
Ingredience
Česnek
oloupaný
 
Olej  
Bobkový list  
Pepř celý  
Hřebíček  
Červené feferonky  
Nálev
Bílé víno 2 dl
Ocet 1 dl
Voda 1 dl
Moučkový cukr 50 g
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Na dno malých lahviček dáme lžičku oleje, poskládáme česnek, který prokládáme celým pepřem, bobkovým listem (do 1 lahvičky = 1 menší list), hřebíčkem, feferonkou a zalejeme teplým nálevem. Uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85 °C nebo 10 minut při varu (stačí i méně, jen aby chytlo víčko).
Přísady na nálev dáme do hrnce a necháme přejít varem.
Česnek podáváme k různým masům, sekané, se sýrovými pomazánkami, k pečeným rybám apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Komentáře k receptu: Česnek v pikantním nálevu

Komentáře

  1. Šárka   03.12.2007 | 11:53 | reagovat |

    Česnek podle tohoto receptu jsem nakládala před cca 2 měsíci,ale až teď byla příležitost ho otevřít. Dali jsme si ho k vínu a musím říct, že byl naprosto vynikající. Chválili všichni. Nakonec jsme se i "poprali" o nálev, do kterého jsme si namáčeli chleba. Dávám jednoznačně za 1.

  2. Petr Studenovský   31.08.2006 | 14:54 | reagovat |

    Recept je dobrý,znám ho 25 let z časopisu Zavařujeme po celý rok.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web