Autor:

Česnek v pikantním nálevu

Snadné
Ingredience
Česnek
oloupaný
 
Olej  
Bobkový list  
Pepř celý  
Hřebíček  
Červené feferonky  
Nálev
Bílé víno 2 dl
Ocet 1 dl
Voda 1 dl
Moučkový cukr 50 g
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Na dno malých lahviček dáme lžičku oleje, poskládáme česnek, který prokládáme celým pepřem, bobkovým listem (do 1 lahvičky = 1 menší list), hřebíčkem, feferonkou a zalejeme teplým nálevem. Uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85 °C nebo 10 minut při varu (stačí i méně, jen aby chytlo víčko).
Přísady na nálev dáme do hrnce a necháme přejít varem.
Česnek podáváme k různým masům, sekané, se sýrovými pomazánkami, k pečeným rybám apod.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Komentáře k receptu: Česnek v pikantním nálevu

Komentáře

  1. Šárka   03.12.2007 | 11:53 | reagovat |

    Česnek podle tohoto receptu jsem nakládala před cca 2 měsíci,ale až teď byla příležitost ho otevřít. Dali jsme si ho k vínu a musím říct, že byl naprosto vynikající. Chválili všichni. Nakonec jsme se i "poprali" o nálev, do kterého jsme si namáčeli chleba. Dávám jednoznačně za 1.

  2. Petr Studenovský   31.08.2006 | 14:54 | reagovat |

    Recept je dobrý,znám ho 25 let z časopisu Zavařujeme po celý rok.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka! Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka!
Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web