Černoušek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g máslo
    • 140
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 140
      g ořechy
    • hnědý rum
    • zmrzlina
    • šlehačka
    • 70
      g chleba strouhaný chleba - tvrdší
    • čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme ořechy, strouhaný chleba, ktery jsme chvili před tím navlhčili rumem, sníh z bílků a nastrouhaný kousek čokolády. Těsto nalejeme do vysypané formy - srnčí hřbet a upečeme. Vychladlé rozkrájíme na plátky.
2
Jedna porce černouška: na talířek položíme 2 plátky srnčího hřbetu, rozehřejeme do horka v mikrovlnce a ihned na rozehřátý moučník klademe 2 kopečky zmrzliny (nejlépe straciatella či vanilková), hustě zdobíme šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    30. 3. 2012 11:27

    Bohužel jsem pekla přes 30 minut - nahoře tvrdé a černé, uvnitř mokré a nedopečené. Nevím, v čem je chyba. :-(

  • Jarmila Butulová
    Jarmila Butulová |

    19. 6. 2005 23:54

    Skutečně tvrdší chléb, nastrouhat a zvlhčit rumem.

  • olčinka
    olčinka |

    11. 6. 2005 19:50

    Opravdu chleba?Nedovedu si to s ním představit,ale v nejbližší době vyzkouším