Autor:

Celozrnný ovocný koláč

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Celozrnná pšeničná mouka 300 g
Hladká mouka 50 g
Vejce 2 ks
Cukr krupice 100 g
Prášek do pečiva 1 balení
Rostlinný olej 100 ml
Voda 250 ml
Drobenka
Celozrnná pšeničná mouka 150 g
Cukr krupice 75 g
Máslo 125 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Šlehačem (v robotu) zpracujeme těsto hustotou jako na perník (celozrnná mouka saje více vody).

Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem (klidně kompot), posypeme drobenkou a pečeme na 150-180 °C 35-40 minut. To podle trouby, prostě jako bublaninu.

Nebojte se slova celozrnný, koláč je jen trošku tmavší, má lehce oříškovou příchuť a v neposlední řadě je o mnoho zdravější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Reklama
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Celozrnný ovocný koláč

Komentáře

  1. Mirka   12.07.2014 | 23:46 | reagovat |

    Bublanina naprosto výborná, místo krupice jsem dala třtinový cukr a o něco méně, navrch naházela maliny, rybíz a třešně, s drobenkou se mi nechtělo dělat, ale i tak výsledek vynikající a ještě k tomu zdravý (a rychlý).

  2. Lenka   22.09.2013 | 16:52 | reagovat |

    Tak jsem ho právě vyndala z trouby a nedočkavě ochutnávám. Dala jsem tam, zdravý prášek z DM, třtinový cukr, švestky a do sypání jsem přidala trochu skořice a výsledek je výborný a snad i celkem zdravý (jen je to horký)! Můžete směle nabídnout i zarputilým odpůrcům celozrnných potravin a myslím, že se jen oblíznou.
    Dík za výborný recept!!

  3. Markéta K   13.10.2012 | 15:32 | reagovat |

    také se chystám dnes zkusit, už nechceme jíst pšeničnoou bílou mouku.

  4. Petra   17.08.2011 | 18:02 | reagovat |

    tak nahradila jsem obycejny cukr třtinovým a bomba, jinak recept vyborny, cas peceni take sedel. Jsme s manzelem maximalne spokojeni...diky diky

    1. Pat   24.05.2013 | 18:06 | reagovat |

      Presne! Trtinovy cukr je v kolaci super! Kolac je naprosto bozskej! :-*

  5. Hana Furtner   24.06.2009 | 13:04 | reagovat |

    Vyzkoušela jsem včera - a dnes je na plechu jen zbytek. Recept skvělý, hlavně ten moment smíchání všecho dohromady a nalití na plech :)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web