Burek

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory Syrové
    • 500
      g mleté maso Bůček a vepřové
    • 3
      ks cibule Větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • ocet
    • sádlo
    • hladká mouka
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory nakrájíme na kostičky, přimícháme k masu. Cibuli na drobno nasekáme a přidáme k bramborům a masu. Vše dobře promícháme, osolíme, opepříme a přidáme trochu vegety.
2
Z hladké mouky a vody vypracujeme těsto přidáme do něj trochu octa a vyválíme placku tak 40 cm dlouhou a 20 širokou. Doprostřed vložíme směs zabalíme potřeme rozpuštěným sádlem a dáme pét asi na 180 °C. Pečeme 40-45 minut podléváme sádlem a potíráme podle potřeby.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka |

    7. 2. 2015 15:43

    Tohle opravdu není burek :-(. Už z toho důvodu, že těsto na burek je v tenkých lístcích, a ty se docílí oddělením vrstvou tuku (olivový olej). Tohle je buchta po pražsku.

  • elva
    elva |

    26. 9. 2013 13:44

    Burek je typický balkánský pokrm, připravovaný speciální metodou. Nemá žádný vliv na náboženské vyznání. Nejčastěji je burek připravovanán s balkánským sýrem či mletým masem, jako doplněk jogurt

  • Senad
    Senad |

    10. 6. 2013 10:31

    Vepřové tam opravdu nepatří ;-)

  • mamka
    mamka |

    15. 7. 2012 15:04

    Těsto na burek a pitu mají v levných potravinách na Masarykové ,Brno

  • miselka
    miselka |

    7. 5. 2012 12:13

    Na tédle stránce je recept na burek :-) kterej mají vc brně teď už za 30-35,- :-( http://www.receptyonline.cz/recept--burek-s-naplni-z-masa-a-zeli--1864.html

  • petr hrozek
    petr hrozek |

    1. 3. 2012 22:25

    ty jsou perfektni ale žádnej nefunguje ten odkaz :'(

  • květinka
    květinka |

    24. 11. 2011 08:15

    Taktéž naprosto souhlasím, nejlepší co jsem zatím jedla je burek v Brně. Bohužel jsem z Prahy a tak často vzpomínám na tu mňamku. Možná, že by bylo dobré, aby do krámku někdo vzkázal, jak jsou proslavení. :-)

  • XYZ
    XYZ |

    27. 10. 2011 17:01

    Naprosto souhlasím: Burek v Brně na Josefské je naprosto luxusní!!! Bohužel se teď do Brna moc nedostanu, ale často si na "josefský" burek se slinou v koutku úst vzpomenu.

  • Magi
    Magi |

    22. 9. 2011 08:12

    Nejlepší burek, co jsem kdy jedla dělají v Brně na Josefské v centru!!! S bramborem, s masem, se zelím i s tvarohem :-P

  • Pavel
    Pavel |

    3. 12. 2010 17:23

    Otázka hovězího a vepřového masa je podle mne nepodstatná. Burek se peče v balkánských zemích a to muslimských i nemuslimských. Muslimové, kteří vepřové nejedí, se jej do burku logicky nedávají. Ale např. Srbové si jej tam bezproblému dají.

  • Hana Krupková
    Hana Krupková |

    5. 2. 2010 21:59

    Myslím, že zde se nehodnotí název, ale vyrobené jídlo. Díky za přednášku co je burek, ale zajímalo by mě, jestli to někdo zkusil uvařit a zda mu to chutnalo ať se to jmenuje jak chce a prodávají to třeba na nádraží. Pro mě je podstatné, jestli to stojí za tu práci a bude to dobrý.

  • Martina Jurošková
    Martina Jurošková |

    27. 3. 2009 17:21

    Žiji na balkane a tohle opravdu neni burek.Jak napsal Pile, je to specialit a balkanu a je to vždy v tenkych proužcich z velmi tenkeho testa a srolovano do šneka.To testo se tady fakt da koupit , ale neda se s nim tak pracovat jako když si ho udelate doma.Jsem tu 8 let a ješte to sama neumim vyvalet,je to fakt težke a chce to trpelivost a prakci. Až udelam svuj pravy burek, tak ho pridam tady. Burek je z masa, se zelim je zeljnanica a se syrem je sirnica a s bramborem - krompiruša.A všechno dohromady se to jmenuje PITA.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 2. 2008 17:55

    JEŽIŠI VEPŘOVÉÉÉ NEPATŘÍ DO BUREKU ...................VŽYVOTĚ JSEM NEVIDĚLA TURKA EBO ALBÁNCE ABY DÁVALI VEPŘOVÉ MASO DO BUREKU HOVĚZÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ, A NEBO CIBULI MAMAM MIATOTO NENÍ BUREK ALE PRASÁÁÁRNA MŮJ MUŽ JE ALBÁNEC A TOTO JSEM A STOLE NIKDY NEMĚLA

  • Zdněk
    Zdněk |

    16. 2. 2008 21:26

    Paní Lenka bude asi trochu blbá...recept na těsto má v receptu!

  • Lenka
    Lenka |

    20. 9. 2007 18:03

    burek je bezva věc....(-: Ráda bych si ho ale chtěla dělat doma, nemáte někdo recept na těsto, nebo alespoň kde se to těsto dá koupit?

  • Anonym
    Anonym |

    14. 9. 2007 21:05

    V holesovicke trznici, nebo take na Narodni roh byvaleho OD maj, nyni tusim Tesko

  • JAJA JAJA
    JAJA JAJA |

    13. 9. 2007 16:01

    NEVITE NEKDO, KDE SE TO DA KOUPIT V PRAZE???

  • Anonym
    Anonym |

    21. 8. 2007 14:39

    V Brně hladové okno najdete na ulici Josefská-mají tam i pizzu a jiné okénkové klasiky ale mezi nimi i kouzelný burek.Dále pak když jdete z Malinovského nám. směrem na Svoboďák-tam je dle mého názoru mají nejlepší.Jak říká Vladan: Maji plneny mletym masem,slanym tvarohem,bramborem a zelim.Já mám vyzkoušené všechny a se zelim mi chutná nejvíc.A opravdu se najím 1 burku za 22,- víc než hamburgeru u Mekáče taky za 20,- protože těch bych musela sníst 10 aby mně to zasytilo.

  • Devonte Miles
    Devonte Miles |

    2. 6. 2007 07:09

    http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-t.sbvzql.info <a href="http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-h.sbvzql.info">c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567</a> [url]http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-b1.sbvzql.info[/url] [url=http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-b2.sbvzql.info]c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567[/url] [u]http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-b3.sbvzql.info[/u] 8a57659a969a4fb410b0eeec5551a53a

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    11. 5. 2007 17:21

    Môžem sa opýtať, kde nájdem v Brne to hladové okno? (či oko?) Pôjdem tam ten burek ochutnať. Ďakujem :-)

  • Anonym
    Anonym |

    11. 5. 2007 13:31

    Burek, ať chcete nebo ne, název nerozhoduje... V brněnským hladovým oku už za 22,- jedině bramborovej...a je to báájo

  • Vladan
    Vladan |

    3. 5. 2007 17:58

    V centru Brna prodavaji burek v hladovem okne.Maji plneny mletym masem,slanym tvarohem,bramborem a zelim. Ten s tim masem je opravdu perfektni.Kdykoliv jsem v Brne tak si ho koupim. Za 20Kc kam se hrabou vsechny Mc Donaldy a KFC.

  • omo
    omo |

    26. 1. 2007 12:26

    pokud ho porad jeste delaj,tak ho maji jugosi v kotve....Je stejne dobrej jako v chorvatsku...

  • Tomáš Jirotka
    Tomáš Jirotka |

    16. 8. 2006 13:26

    Taky souhlasím, asi by to chtělo jiný název.

  • Romana
    Romana |

    5. 8. 2006 02:13

    TOHLE NENÍ BUREK!!!!!!!Věřím,že to může být dobré,ale souhlasím s autorem komentáře Pilence.Moje rodina pochází ze Srbska a tohle má k bureku daleko.Je mi líto,ale burek je úžasné jídlo,které se dělá po generace a je to opravdu specialita balkánu.

  • ivis.g
    ivis.g |

    10. 4. 2006 16:59

    tohle ne ni burek !

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    13. 2. 2006 22:57

    Pilence má pravdu. Tento burek není burek!

  • Pilence
    Pilence |

    27. 1. 2006 13:02

    Verim, ze i tento "burek" muze byt dobry, ale s klasickym burkem nema moc spolecneho. Ten najdete na balkane, pokud jezdite do Chorvatska, maji ho v kazde druhe pekarne. Nejcasteji se dela se syrem (slany tip tvarohoviteho syra), masem, ale jsou verze i s jablky ci spenatem. Dela se ze zvlastnoho testa "kore" (v Recku "fillo"). Tohle testo je velmi tenounke a podoba se trochu listovemu. U nas ho koupite jen tam, kde delaji burek (a jeste ne vzdy). Na balkane se bezne prodava (v Chorvatsku ho najdete v chladicim boxu, baleno obdobne jako nase vyvalene listkove testo, cena cca 10,- kun). Toto testo vam v chladu vydrzi cca 3 dny a na mrazaku az rok. Klasicky burek se dela do velike kulate formy a vypada takto:http://www.slo-foto.net/reviews-43.html V nekterych oblastech se skutecne ve finale zabali jako zavin, ktery se pak jeste staci na plechu do spiraly. Jinak "burek" najdete i v diskuzi. Pile

  • Zoja
    Zoja |

    27. 1. 2006 10:02

    Tento burek, prosím to je závin, alebo ako to vyzerá?Môžeš napísať i pomer integrencií na cesto?

  • Michal
    Michal |

    27. 1. 2006 07:52

    Az pojedes nekdy do Prahy nebo radsi do Brna tak si to kup, maj to tam ve stancich s rychlym obcerstvenim stejne jako parek v rohliku nebo treba bramborak. Takze priloha zadna

  • Věra
    Věra |

    26. 1. 2006 13:58

    Míšo velmi zajímavé ?! To se krájí na kolečka ? Jak to vlastně vypadá, když se to vyndá z trouby a s jakou přílohou se podává ??