Autor:

Bramborový salát s polníčkem po sasku

Střední
Ingredience
Brambory 750 g
Slanina 50 g
Polníček 250 g
Vývar 2 dl
Rostlinný olej 2 lžíce
Cibule 2 ks
Ocet 2 lžíce
Worcestrová omáčka  
Pažitka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na plátky. Poté si připravíme marinádu: do vroucího vývaru přidáme olej, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, ocet a lžičku worchestrové omáčky a zamícháme. Do takto připravené marinády dáme brambory a přidáme drobně nakrájenou pažitku. Chvíli necháme stát.

Mezitím očistíme polníček a drobně nakrájený přidáme do salátu. Promícháme. K mírně teplému salátu podáváme vařená vejce nebo „volská oka“, případně i opečenou rybu, řízek, či uzeninu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Bramborový salát s polníčkem po sasku

Komentáře

  1. varecka varecka   15.11.2008 | 20:45 | reagovat |

    no, nechtěl bych být v Sasku a chlubit se tímto receptem. Ale je to jen název :-))),

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web