Bramborový salát s polníčkem po sasku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 50
      g slanina
    • 250
      g polníček
    • 2
      dl vývar
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce ocet
    • worcestrová omáčka
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na plátky. Poté si připravíme marinádu: do vroucího vývaru přidáme olej, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, ocet a lžičku worchestrové omáčky a zamícháme. Do takto připravené marinády dáme brambory a přidáme drobně nakrájenou pažitku. Chvíli necháme stát.
2
Mezitím očistíme polníček a drobně nakrájený přidáme do salátu. Promícháme. K mírně teplému salátu podáváme vařená vejce nebo "volská oka", případně i opečenou rybu, řízek, či uzeninu.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • varecka varecka
    varecka varecka |

    15. 11. 2008 20:45

    no, nechtěl bych být v Sasku a chlubit se tímto receptem. Ale je to jen název :-))),