Bramborový guláš bez cibule

Hodnocení:

Moje:

60 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu

Nebyly přidány žádné ingredience.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. V hrnci si rozpalte vrstvu slunečnicového oleje.
2
2. Až bude olej dostatečně rozehřátý, tak přidejte na kostičky nakrájený točený salám. Jemně osmahněte.
3
3. Přidejte sladkou mletou papriku tak, aby pokryla každý kousek točeného a lehce osmahněte (opatrně, aby Vám paprika nezhořkla).
4
4. Přilijte vodu - 1,5 - 2 l, podle počtu strávníků.
5
5. Až se na hladině objeví jemná pěna, přidejte postupně gulášové koření (vždy je obojí nejprve smíchám a okusím, jestli není směs moc nebo naopak málo ostrá; ostrost vždy můžete zvýšit přidáním koření na maďarský guláš), majoránku, kmín, česnek a obě bujonové kostky.
6
6. Až začne guláš ve stádiu zrodu vřít, přidejte na kostky nakrájené brambory (kostky volte dostatečně velké, aby se Vám tak snadno nerozvařily a nerozpadaly se).
7
7. Vše vařte do doby, než jsou brambory poloměkké. Až se tak stane, přidejte tzv. zákletku (voda + mouka), guláš míchejte, aby se zákletka nepřichytila na dno minimálně dalších 20 minut a poté do doby, než budou brambory ideálně měkké. Pokud se Vám nebude zdát, že je guláš dostatečně hustý, přidejte další várku zákletky.
8
8. Servírujte vroucí guláš nejlépe s bílým pečivem.
9
Dobrou chuť!
10
Poznámka: Bez zákletky se může tento guláš servírovat jako polévka.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.