Autor:

Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí

Střední
Ingredience
Brambory 5 ks
Smetana ke šlehání  
Jarní cibulka  
Sýr  
Bazalka  
Sůl  
Pepř mletý  
Tuňák - ve vlastní šťávě
či ve vlastní šťávě
2 plechovka

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a při 250 °C pečeme v troubě, dokud smetana na povrchu nedostane tmavě zlatou barvu a brambory nezměknou. Mezitím nakrájíme jarní cibulku (může být i normální, nebo pórek kvůli barvě) i s natí, na troše oleje z tuňákové konzervy ji dorůžova osmažíme, přidáme okapaného tuňáka a prohřejeme. Dochutíme pepřem a bazalkou (nešetříme).

Pečené smetanové brambory naaranžujeme na talíř a navrch dáme teplého tuňáka. Porci zasypeme sýrem. Doporučuji zapíjet bílým vychlazeným střikem nebo světlým pivem. Je to výtečná letní večeře.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1

Komentáře k receptu: Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí

Komentáře

  1. Jana Vencková   21.11.2008 | 12:02 | reagovat |

    Koupila jsem ho v Praze, v OC Chodov, a protože mi strašně chutnalo, tak jsem ho hned běžela koupit jako dárek pro kamarádky.. :-))

  2. Gábina H   20.11.2008 | 11:21 | reagovat |

    U nás mají i potraviny http://www.marks-and-spencer.cz/potraviny/kava/

  3. Gábina H   20.11.2008 | 11:17 | reagovat |

    U nás mají i potraviny http://www.marks-and-spencer.cz/potraviny/kava/

  4. Zora Manasová   20.11.2008 | 10:31 | reagovat |

    V Bratislave je Marks-Spencer, ale korenie som si tam nikde nevidela, ani v obchode vo Viedni. To ste ma teda dosť prekvapili!

  5. Jana Vencková   19.11.2008 | 16:04 | reagovat |

    Dělala jsem o víkendu a moc mile mě to překvapilo.Určitě budu dělat znovu, je to bezva rychlovka. Ochutila jsem brambroy výborným kořením z Marks-Spencer(citrom, rozmarýn, sůl) a byla to mňamka!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web