Autor:

Bezlepkový chleba

Střední
Ingredience
Bezlepková směs Jizerka 150 g
Pohanková mouka
celozrnná
150 g
Kukuřičný škrob
RUF
50 g
Sušené droždí 7 g
Sůl 4 lžička
Cukr krupice
nebo Glukopur
3,5 lžička
Kmín 1 špetka
Rostlinný olej 4,5 lžíce
Vlažná voda  

Postup přípravy:

Do misky dáme Jizerku, pohankovou mouku, kukuřičný škrob, droždí, sůl, cukr ,kmín a promícháme. Pak přidáme olej a nejprve 250 ml vlažné vody, zamícháme a pak přidáváme další vodu a důkladně promícháváme, až má těsto konzistenci hustší krupice.

Následně vezmeme spodní vysoký díl od remosky (používáme od Remoska Original), vymažeme jej olejem a dáme do něj těsto. Pak vezmeme velký kastrol, do kterého nalijeme cca 5 cm pod okraj horkou vodu (60°C), do něj dáme spodní díl remosky s těstem (plave na vodě), přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout minimálně 25 minut.

Pak těsto s nádobou vyndáme, přikryjeme poklicí a dáme do studené trouby (používáme klasickou elektrickou) na druhou polohu od spoda (při čtyřech polohách na pečení), termostat nastavíme na 180°C, troubu zapneme a pečeme 40 minut. Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Krém s lesním ovocem Články z

Komentáře k receptu: Bezlepkový chleba

Komentáře

  1. opama@seznam.cz   27.02.2013 | 11:49 | reagovat |

    Já peču ještě jiný chléb a je naprosto úžasný.

    250g jizerky
    150g pohankové mouky
    1 droždí
    300ml vlažné vody
    1,5 lžičky soli
    1 lžíce oleje
    2 lžičky drceného kmínu

    Ani nedělám kvásek, jen droždí rozdrobím do mouky, zaleju vlažnou vodou, přidám špetku cukru a nechám asi 3 minuty. Potom přidám vše ostatní, dám do robotu a hotové těsto do pekárny, kde ho
    nechám 1 hodinu kynout a 1 hodinu péct. Je velmi rychlý a moc dobrý.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web