BeBe buchta

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 160
      g cukr
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 3
      balení puding
    • 2
      ks cukerin
    • 150
      g máslo
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Poleva
    • 100
      g máslo
    • 250
      g cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce horká voda
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      balení sušenky be-be

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vajíčka ušleháme s cukrem do pěny a nakonec zašleháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme zlatavý piškot. Mezitím si uděláme pudink z 1 l mléka a 3 pudinků, cukr dle chuti (dávám 2 cukeriny a 1 vanilkový cukr).
2
Do horkého pudinku vmícháme 150 g másla a mícháme, až se vše rozpustí a spojí. Piškot polijeme pudinkem rozetřeme a poklademe sušenkami BeBe. Nakonec pokapeme rumem a cik cak ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Krájíme dle okrajů sušenek.
3
Kdo chce může podávat např. s jahodami, banánem apod. a ozdobit šlehačkou. Je též dobré před politím pudinkem, piškot potřít džemem rozmíchaným s rumem.
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • m.p.mysacek
    m.p.mysacek |

    14. 7. 2014 22:04

    Super recept, jen je lepší ubrat cukru. Tak mi buchta nepřipadala přeslazená :)

  • pertiny
    pertiny |

    25. 3. 2013 18:55

    Tak včera jsem buchtu vyzkoušela a opravdu si jí všichni chválili a byla během jednoho dne pryč :-) A do vanilkového pudinku jsem přidala pár kapek mandlového aroma a chuť byla opravdu vynikající..

  • Ivilika
    Ivilika |

    3. 2. 2013 11:13

    Tuhle buchtu dělávala moje mamka, vždy nám moc chutnala. Neměla jsem na ni recept a tak jsem ji včera zkusila udělat podle tohoto a je to přesně ono. Na vrch jsem dala klasickou čokoládovou polevu. Moc dobrá, jednoduchá, zvládne ji snadno i začátečník jako já. Manželovi chutná, takže zařazuji mezi své oblíbené.

  • renča
    renča |

    10. 7. 2012 18:53

    mnámiok <3

  • Sofiee
    Sofiee |

    14. 12. 2010 15:00

    Jedna z mých nejoblíbenějších. Je ihned snězená. Akorát polevu roztíráme po celé buchtě uplně na vrchu. Výborné ;)

  • Jana Šimanová
    Jana Šimanová |

    12. 10. 2009 09:51

    Na studený piškot před nalitím pudinku jsem rozetřela asi 1 cm vysokou ořechovou nádivku. Ořechy svařím v mléce, přidám cukr, kousek másla a asi lžíci rumu.Je to výborné a na řezu krásně barevné.

  • Ladia -
    Ladia - |

    5. 9. 2009 14:01

    Já bych řekla, že na tom není nic nemožného, vždyť i uživatelé si toho všimli až teď, když se náhodou dostaly oba recepty do TOP a to jsou tu dle komentářů oba recepty od roku 2005 ;-)

  • František Šmídek
    František Šmídek |

    5. 9. 2009 11:30

    Nechápu, jak je možné, že téměř ten samý recept je na 1. a 3. místě v top receptech. Vždyť jsou téměř totožné. TO JE ADMINISTRÁTOROVI či provozovali webu jedno? Jak jsem tak koukal, tak recept Řezy... je tady už delší dobu, ale BeBe buchta ne. To pak tady bude miliony podobných receptů se změnou jedné, dvou ingrediencí - přijde mi to padlé na HLAVU. Nevím jak teda ostatním.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    10. 8. 2009 11:32

    Dělala jsem, akorát jsem nedala ten cukerin. A každý chválil. Budu dělat znovu o víkend. Dávám 1*

  • sheila knox
    sheila knox |

    17. 2. 2008 15:32

    Tohle je opravdu výborná buchta...u nás doma tomu říkáme "bebáč" a vždycky je hned snězená.

  • Veronika Jandáčková
    Veronika Jandáčková |

    22. 10. 2007 22:18

    Tuto buchtu dělám často a vždy s velkým úspěchem.Včera jsem ji opět pekla ,a když jsem chtěla naskládat BEBE sušenky,zjistila jsem ,že mi je moje dětičky snědly.Tak jsem nastrouhala jablka,rozvařila s cukrem,skořicí,ochutila citronovou štávou,zahustila pudinkovým práškem a nalila na pudinkový krém.Byla to příjemná obměna,moc dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 8. 2007 08:51

    fakt dobrá buchta, dávám 1 balíček tmavých a 1 světlých sušenek, vznikne krásná šachovnice. Do druhého dne se krásně proleží, pokud vydrží.

  • Laďka Dytrychová
    Laďka Dytrychová |

    12. 12. 2006 14:51

    Vynikající řezy! Znám je pod názvem Sváteční Bebe řezy a opravdu se hodí pro sváteční příležitost. Peču ji jen pro zvláštní události.

  • Dahiba
    Dahiba |

    10. 5. 2006 14:11

    Opět tato pochoutka nezklamala, upekla jsem plech na "pálení čarodejnic" a všem moc chutnalo, jasná jednička.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    9. 5. 2006 09:20

    Senzační řezy.Krásně krémové a nepřeslazené.Za 1***

  • Dahiba
    Dahiba |

    20. 3. 2006 06:56

    Bebe buchtu už nikdy neudělám, v sobotu jsem upekla plech, je natolik výborná, že jsem během hodiny získlala návik a neustále chodila ujídat do lednice, tzn. 3/4 zbaštila sama, děkuji za skvělý recept a všem vřele doporučuji upéci, dávám za 1************

  • maja
    maja |

    28. 1. 2006 16:20

    Velice dobrá! Puding jsem dala karamelovy a bylo to výborné

  • Di
    Di |

    17. 12. 2005 13:42

    Doma se mi delší dobu "povaloval" balíček sušenek BeBe, v lednici zbylo trochu máslového krému s pudinkem a čokoládová poleva od zdobení cukroví. Tak jsem to vše zakomponovala do těchto řezů. Jsou opravbu velmi dobré, jemné, lehké, málo sladké. Určitě je příště udělám i bez těch přebytků.

  • Zuzana M
    Zuzana M |

    25. 8. 2005 15:28

    Tuto buchtu dělám také, je vynikající, vláčná a je poměrně rychle hotová. Vřele doporučuji.

  • Veronika Docekalová
    Veronika Docekalová |

    23. 8. 2005 23:35

    Výborný recept, měl úspěch u celé rodiny

  • Maida
    Maida |

    5. 8. 2005 13:26

    zkoušela jsem přesně podle receptu - výborné, byla jsem pochválená a za odměnu ho prý můžu dělat častěji. Tak ještě vyzkouším další nápady

  • Věra
    Věra |

    4. 8. 2005 14:42

    Šmudlinko horký pudink se vymíchá s máslem a ještě horký se dá na piškot a na teplý pudink hned dáme Bebe sušenky, vše se proleží a zvláční.(nesmíme ho krájet dříve než za 2-3 hodiny) nemusí se nic vsakovat a vše drží krásně pohromadě a opravdu není suchý,naopak. Možná máte problém protože dáváte pudink na piškot až když vychladne ?

  • šmudlinka
    šmudlinka |

    3. 8. 2005 22:08

    Holky, dělám ji už pár let, ale co mi vadí je, že na tom piškotu mi ta pudink. vrstva nedrží, nevsaje se.

  • Věra
    Věra |

    29. 7. 2005 07:59

    Tak jsem včera zkoušela tuto buchtu z čokoládového pudinku a navrch jsem dala na střídačku tmavé a světlé Bebe sušenky, pokapala rumem a ozdobila bílou čoko polevou... musím říci, že je to také vynikající a parádně to vypadá sice bylo vedro ale ten pudink a piškot je hned hotový. Teď se to chladí a odpoledne to rychle zmizí.

  • aprazanda
    aprazanda |

    8. 7. 2005 21:52

    Tento recept mám vyzkoušený, je výborný. Jen na rozdíl od autorky sušenky polévám po kapkách silnou kávou s rumem a navrch ještě přidáván polevu z čokolády na vaření.

  • Jana z Ostravy
    Jana z Ostravy |

    8. 6. 2005 06:59

    Tento recept dělám delší dobu a má úspěch i na rodinných oslavách. Těsto připravuji tak, že ušlehám sníh z bílků a špetky soli, zašlehám 130g (stačí) cukru krupice, žloutky s trochou oleje a 160g hladké mouky. Vliju do vymazaného a vysypaného plechu s vysokými okraji.Peču 8min. v vyhřáté troubě. Na piškot po vychladnutí rozložím 2 konzervy mandarinek poliju krémem (dávám 2 lžíce cukru) a pokladu be-be sušenkami namočenými v rumu. Potřu 100g rozpuštěné čokolády na vaření s trochou 100% tuku a posypu kokosem. Po celkovém prochladnutí buchtu přikryji folií nebo alobalem přes plech a nechám uležet v lednici do druhého dne. Kraju na libovolné řezy - kostky, trojúhelníky. Je výborná.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    7. 6. 2005 22:06

    V. neni to suche, susenky je dobre jeste pokapat rumem, podle toho jak mate rad "mokre" a jeste navrh dat polevu, pak zmeknou :-)

  • Anonym
    Anonym |

    7. 6. 2005 14:47

    Já to dělám s cukrem!Velmi jedlééééééé!

  • V
    V |

    7. 6. 2005 14:22

    Prilis suche, doporucuji prece jen potrit dzemem

  • Di
    Di |

    7. 6. 2005 10:16

    Buchtu určitě udělám - sušenky už jsou ve spíži. Jeden čas bylo doslova módní sladit cukerinem kvůli linii. Dnes už jsou daleko dokonalejší umělá sladila. Ale kdo nemusí, ať raději sladí méně, zato cukrem - to se doporučuje například i dětským diabetikům. Někomu ale cukerin chutná - potom proti gustu žádný dišputát!

  • Věra
    Věra |

    7. 6. 2005 08:17

    Di máte pravdu, ale tuto buchtu mám od kamarádky a ta to dělávala s cukerinem. Samozřejmě se vůbec nic nezkazí, když se dá obyč. cukr nebo ještě lépe ovocný cukr což je i zdravější. Jinak buchta je lehoučká a vypadá velmi pěkně díky BeBe sušenkám které jsou ozdobou a reklamou s tím svým potiskem. Nemusí se dávat žádná poleva je to i tak velmi jedlé.

  • Di
    Di |

    6. 6. 2005 19:49

    Na tento recept se chystám již delší dobu, ale přimlouvala bych se za vynechání cukerinu. Není to moc zdravé, ani pro diabetiky. Chcete-li sladit dietněji, dejte maličko ovocného cukru (je stravitelnější a má větší sladivost). Cukerin (a nejen on) má kromě toho hroznou pachuť umělého sladidla.

  • alizze alizze
    alizze alizze |

    6. 6. 2005 17:33

    já tento moučník dělám obdobně a ještě přidávám na rozložené BE-BE sušenky karamelový krém připravený následovně 1 plechovku slaz.mléka vařím ve vodě asi 2 hod,po vychladnutí našlehám asi s 200g másla a hotový rozetřu na sušenky a poleji čokokládovou polevou ,je to moc dobré a doporučuji to zkusit

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    6. 6. 2005 14:39

    Jano, my víme podle IP adresy, že ho psala vaše jmenovkyně :)

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    6. 6. 2005 14:27

    Kucharko on-line, ten komentar nahore jsem nepsala ja, je mi to lito. Ten moucnik delam presne podle pani Stroblove a nikdy bych do toho nedavala marmeladu, nemam ji rada do zadneho moucniku vyjma palacinek. Jinak recept doporucuji!

  • Alik
    Alik |

    6. 6. 2005 13:52

    Ňam to zkusím asi brzy

  • Jana Nováková
    Jana Nováková |

    6. 6. 2005 12:41

    Je to vynikající zákusek. Já sušenky potřu marmeládou a poliji citrónovou polevou-moc chutná dětem