BAŽANT PO ČESKU

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bažant
    • 100
      g slanina
    • 100
      g drůbeží játra
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cibule
    • pepř mletý
    • nové koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
2
Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s cibulí, okořeníme a do směsi vložíme bažanta a opraná játra. Opečeme po obou stranách, játra vyjmeme, bažanta zalijeme trochou vřelé vody a za občasného podlévání vlastní šťávou dopečeme doměkka a dočervena.
3
Čtvrtky upečeného bažanta zdobíme játry a poléváme šťávou.
4
Příloha: vařené brambory a brusinkový kompot.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Lucy
    Lucy |

    4. 1. 2011 09:12

    Markéto, jak Vám bažant dopadl? Máme taky doma jednoho a pořád přemýšlím na jaký způsob ho udělat. Děkuji

  • Markéta Krušinová
    Markéta Krušinová |

    2. 1. 2011 08:11

    Manžel dostal bažanta, ještě nikdy jsem ho nepekla, dneska vyzkouším, podle tohoto receptu.