Autor:

BAŽANT PO ČESKU

Střední
Ingredience
Bažant 1 ks
Slanina 100 g
Drůbeží játra 100 g
Máslo 100 g
Cibule 100 g
Pepř mletý  
Nové koření  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.

Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s cibulí, okořeníme a do směsi vložíme bažanta a opraná játra. Opečeme po obou stranách, játra vyjmeme, bažanta zalijeme trochou vřelé vody a za občasného podlévání vlastní šťávou dopečeme doměkka a dočervena.

Čtvrtky upečeného bažanta zdobíme játry a poléváme šťávou.

Příloha: vařené brambory a brusinkový kompot.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vepřová roláda s houbami (Foto: Jakub Jurdič) Rolády pro každého krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: BAŽANT PO ČESKU

Komentáře

  1. Markéta Krušinová   02.01.2011 | 8:11 | reagovat |

    Manžel dostal bažanta, ještě nikdy jsem ho nepekla, dneska vyzkouším, podle tohoto receptu.

    1. Lucy   04.01.2011 | 9:12 | reagovat |

      Markéto, jak Vám bažant dopadl? Máme taky doma jednoho a pořád přemýšlím na jaký způsob ho udělat. Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web