Autor:

Fish and chips - po česku

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Hladká mouka
odměřit v nálevce (skleničce)
100 ml
Pivo
, mléko, sodovka nebo voda
100 ml
Sůl  
Žloutek 1 ks
Bílek
vyšlehaný na sníh
1 ks
Filé z tresky 2 ks
Pepř mletý  
Ubrousek  
Olej  
Koření na ryby
dle chuti
 
Citronová šťáva
dle chuti
 
Brambory
nebo bramborové hranolky, cca
400 g
Fish and chips - po česku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Rybí filety si pokrájíme na menší kousky a záleží na chuti každého, jak je smažením dochutí. Buď je můžeme jen osolit, případně opepřit. Nebo je můžeme pokapat citronovou šťávou, nechat krátce proležet, osušit a poté osolit. Další varianta je použití koření na ryby...

Těstíčko:
Mouku smícháme se solí, žloutkem, pivem (mlékem, sodovkou či vodou) v poměru 1:1, necháme krátce proležet, promícháme a těsně před smažením vmícháme zlehka sníh z bílku.

Kousky ryby v těstíčku namáčíme a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a pak rovnou na talíř ke smaženým osoleným hranolkům a obloze dle chuti.

Někdo přidává do těstíčka cukr, někdo podává společně s jablečným octem, kterým na talíři dochutí dle svého. Zkrátka každý podle svého, prostě po česku.

Bramborové hranolky, pokud si je chcete dělat sami: oloupeme brambory (nejlépe moučné), nakrájíme na stejně široké hranolky, osušíme, dáme do vysoké vrstvy rozpáleného oleje (nejlépe v sítu) nebo do fritézy. Smažíme cca 8 minut, poté vyjmeme, necháme minutku odpočinout a do rozpáleného oleje je opět vrátíme a dosmažíme dozlatova. Vyndáme, necháme okapat, osolíme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Křepelky se slaninou a kapustou Podzim patří zvěřině. Užijte si zvěřinové hody Články z

Komentáře k receptu: Fish and chips - po česku

Komentáře

  1. Alena   11.10.2016 | 21:01 | reagovat |

    Super :p

  2. Darina   15.04.2016 | 20:14 | reagovat |

    Tohle jime u me hostitelske rodiny a je to vyborny a ikdyz jsem doma nikdy rybu s hranolkama doma nejedla, rychle jsem si zvykla :))

  3. Jitka   03.06.2015 | 14:49 | reagovat |

    Super jídlo, dělala jsem to prvně a chvály bylo jako nikdy jindy a to jsem vlastně téměř nevařila : D

  4. PATY   27.02.2015 | 5:53 | reagovat |

    TO ZBOZNUJEME <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web