Fish and chips - po česku

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      ml hladká mouka odměřit v nálevce (skleničce)
    • 100
      ml pivo , mléko, sodovka nebo voda
    • sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks bílek vyšlehaný na sníh
    • 2
      ks filé z tresky
    • pepř mletý
    • ubrousek
    • olej
    • koření na ryby dle chuti
    • citronová šťáva dle chuti
    • 400
      g brambory nebo bramborové hranolky, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybí filety si pokrájíme na menší kousky a záleží na chuti každého, jak je smažením dochutí. Buď je můžeme jen osolit, případně opepřit. Nebo je můžeme pokapat citronovou šťávou, nechat krátce proležet, osušit a poté osolit. Další varianta je použití koření na ryby...
2
Těstíčko:
3
Mouku smícháme se solí, žloutkem, pivem (mlékem, sodovkou či vodou) v poměru 1:1, necháme krátce proležet, promícháme a těsně před smažením vmícháme zlehka sníh z bílku.
4
Kousky ryby v těstíčku namáčíme a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a pak rovnou na talíř ke smaženým osoleným hranolkům a obloze dle chuti.
5
Někdo přidává do těstíčka cukr, někdo podává společně s jablečným octem, kterým na talíři dochutí dle svého. Zkrátka každý podle svého, prostě po česku.
6
Bramborové hranolky, pokud si je chcete dělat sami: oloupeme brambory (nejlépe moučné), nakrájíme na stejně široké hranolky, osušíme, dáme do vysoké vrstvy rozpáleného oleje (nejlépe v sítu) nebo do fritézy. Smažíme cca 8 minut, poté vyjmeme, necháme minutku odpočinout a do rozpáleného oleje je opět vrátíme a dosmažíme dozlatova. Vyndáme, necháme okapat, osolíme a podáváme.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    11. 10. 2016 21:01

    Super :p

  • Darina
    Darina |

    15. 4. 2016 20:14

    Tohle jime u me hostitelske rodiny a je to vyborny a ikdyz jsem doma nikdy rybu s hranolkama doma nejedla, rychle jsem si zvykla :))

  • Jitka
    Jitka |

    3. 6. 2015 14:49

    Super jídlo, dělala jsem to prvně a chvály bylo jako nikdy jindy a to jsem vlastně téměř nevařila : D

  • PATY
    PATY |

    27. 2. 2015 05:53

    TO ZBOZNUJEME <3