Autor:

Banátské zelí

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Hlávkové zelí  
Cibule  
Nové koření  
Česnek  
Chilli papričky  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Do 4 l sklenice nakrájíme malé hlávky zelí na čtvrtiny, proložíme nakrájenou cibulí, novým kořením, česnekem a chilli papričkami. Zalijeme osolenou převařenou a vystydlou vodou, přikryjeme talířkem a necháme při pokojové teplotě kvasit asi 10 dní.

Používá se jako pikantní kyselá příloha k jídlu nebo se polije olivovým olejem a udělá se salát. NEVAŘÍ SE.

Tento recept jsem získala od našich krajanů, kteří žijí v Rumunsku v 6 vesnicích u Dunaje v oblasti zvané Banát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Komentáře k receptu: Banátské zelí

Komentáře

  1. Anonym   02.01.2006 | 17:03 | reagovat |

    Už jsem to kdysi dávno jedla u švagra, který má rodiče Rumuny a je to fakt dobrota.

  2. Airan   15.12.2005 | 13:39 | reagovat |

    Verim, ze to bude moc dobre, navic je tam prirodni kvaseni - to nejzdravejsi co muze byt.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web