Autor:

Bábovka sodovková

Snadné
Ingredience
Rostlinný olej 10 lžíce
Vejce
+ sníh
2 ks
Cukr krystal 350 g
Polohrubá mouka 450 g
Sifon
nebo sodovka či kyselka
330 ml
Prášek do pečiva 1 balíček
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Smíchat mouku a prášek do pečiva, přidat vše ostatní, mimo bílků, ze kterých se vyšlehá tuhý sníh, který se přidá až naposled. Já ještě přidávám do druhé poloviny kakao - dle vlastní chuti. Můžete také přidat kokos, ořechy nebo mák - samozřejmě se musí odebrat to samé množství mouky. Já peču v silikonové formě, která se nemusí mastit ani vysypávat. Péct při 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Bábovka sodovková

Komentáře

  1. Irena   02.03.2011 | 20:50 | reagovat |

    Znám ji jako buchtu na plech. Je moc dobrá politá čokoládovou polevou :-[

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web