Asijské smažené nudle s křupavým kuřecím

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • asijské vaječné nudle (koupíte v každém obchodě, stojí kolem 40 Kč)
    • 2
      ks kuřecí prsa (menší)
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      lžička zázvor (může být i mletý)
    • 2
      ks mrkev (menší, oloupané a nakrájené na tenká kolečka)
    • 1
      hrst pórek (nakrájený na hrubá kolečka)
    • 1
      hrst ananas (na kousky může být i kompotový)
    • sůl
    • chilli papričky (mleté, můžete dát čerstvou nakrájenou na drobno, ale bude to zbytečná morda a přebije to chuť ostat
    • sezamová semínka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžíce sojová omáčka (sladká, musí být hustá, pokud jste koupili řídkou, tak je to špatně)
    • řepkový olej (je mnohem zdravější než olivový, který není pro tělo přirozený)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nudle jsou většinou balené po takových centimetr a půl vysokých čtvercích. Pro jednoho člověka budete potřebovat 1 a půl toho čtverce. Vložíte požadované množství nudlí do vroucí vody, kde je lžička soli a dvě polévkové lžíce sladké sojové omáčky. Nudle se pak více provoní zenvitř. Vytáhnete cca za 4 minuty. Propláchněte studenou vodou, ať se neslepí. Nudle musí být hodně změklé, ale na jídlo samotné ještě trochu tuhé.
2
Maso nakrájíte na centimetr široké nudličky. V misce smícháte rozkvedané vejce, asi dvě lžíce solamylu, půl lžičky mletého zázvoru, špetku chilli, lžičku medu a půl lžičky soli. Hmota by svou tekutostí měla připomínat jogurt. Vložíte maso a obalíte ze všech stran. (Pokud maso necháte ve směsi ležet přes noc, bude to lepší)
3
Na velké pánvi rozehřejete olej a smažte na vysokém plameni maso a mrkev na kolečka asi minutu, pořádně míchejte, ať se neslepí. Přidejte uvařené nudle, ananas, pórek, případně na kousky nakrájený zázvor a lžíci sojové omáčky. Za stáleho míchání oběma rukama (v každé jednu vařečku :-)) smažte dalších 5 minut. Dávejte pozor, ať se nudle nepřilepují, pokud se tak děje, přikápněte trošku oleje. Ale jen decentně. Před podáváním posypte lžičkou sezamových semínek.
4
Jídlo je možná trošku složitější, ale stojí za to a pochválila mi ho i má kamarádka, jejiž rodiče mají ve městě vyhlášenou asijskou restauraci :-)
5
Dobrou chuť :-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jirka
    jirka |

    22. 11. 2016 13:33

    Tak jsem to vyzkoušel a totálni hnus.Prostě vietnamci mají svoje koření a to tam chybí.Škoda :'( :'( :'(

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    20. 5. 2015 19:06

    Místo vaječných nudlí jsem koupila rýžové, jedno balení je tedy na jídlo pro čtyřčlennou rodinu, ale chuťově lepší, než pšenice. Mrkev i po dělším smažení byla spíš syrová a nudle se mi neosmažily a maso přichytávalo. Olej jsem dala, ale i přesto. Jinak míchat tak velkou porci, jako jsem dělalal já, je fakt záhul :D Sójovou omáčku jsem dala celou, aby byla vůbec cítit a místo chilli jsem dala pepř, med tam vůbec necítím. Ještě je potřeba nudle trochu osolit. Pórek mám také spíše syrový, už jsem to dále nemohla smažit, protože by se mi to díky Solamylu připálilo. Ale je to docela doébré. :-)

  • pudll
    pudll |

    10. 8. 2014 13:31

    Recept super, jen ty dvě vařečky jsou při větším množství skoro pro svalovce ;-) . Jinak vřele doporučuji všem :) . Díky za recept

  • Wendy
    Wendy |

    15. 5. 2014 15:27

    Parádní, už párkrát jsem se snažila vlastní fantazií napodobit asijské nudle, ale tohle je prostě úžasné a je to ono :) Děkuji za recept :)

  • ivča
    ivča |

    27. 2. 2014 14:10

    výborný, díky za recept, už se těším až si je dáme znovu O:-)

  • Berousci
    Berousci |

    11. 2. 2014 17:04

    Právě jsem dodělala a obrovská mňamka !! :-) <3 ;-)

  • Ka
    Ka |

    2. 10. 2013 15:48

    KECUP! tento prispevek mi rve srdce.. )

  • verča
    verča |

    4. 6. 2013 10:44

    Zřejmě to bylo myšleno tak,že pro středoevropana není olivový olej přirozený.Naopak řepkový ano.Děda pracuje ve výzkumném potravinářském ústavu a toto tvrdí již několik let.Že lidé by měli jíst hlavně ty potraviny,které jsou typické pro kraj ve kterém žijí.

  • Igor
    Igor |

    21. 5. 2013 12:35

    "(je mnohem zdravější než olivový, který není pro tělo přirozený)" - Nezmysel

  • Pečkačka
    Pečkačka |

    10. 5. 2013 17:54

    Maso jsem neměla křupavé, asi jsem málo smažila na začátku. Místo pálivého chilli jsem přidala koření na čínu. A moc jsme si pochutnali :)

  • C+M
    C+M |

    20. 10. 2012 15:55

    Díky za recept :-) sice jsme to trochu prwhnali s kecupem, takže to chutnalo více jako spagety, ale jinak super :-)

  • Feyya
    Feyya |

    30. 3. 2012 00:08

    Dnes jsem je vařila a celé rodině velice chutnalo... :-) Díky za recept