Autor:

Americký čokoládový koláč

Snadné
Ingredience
Moučkový cukr 200 g
Hladká mouka 175 g
Kakao 75 g
Jedlá soda
Bicarbona
2 lžička
Prášek do pečiva 1 lžíce
Sůl 1 lžička
Vejce 2 ks
Podmáslí 250 ml
Černá káva 250 ml
Rostlinný olej 125 ml
Vanilkové aroma
Nebo vanilkový cukr
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme a vysypeme malý pekáček nebo použijeme pergamenový papír, aby se těsto nelepilo. Na klasický český obdélníkový plech je vhodné použít dvojitou dávku těsta. Ve větší míse smícháme cukr, mouku, kakao, sodu, prášek do pečiva a sůl. Přidáme vejce, podmásli, kávu (u instantní kávy použijeme 2 lžičky kávy na 1 hrnek), olej, vanilku a mícháme elektrickým mixérem zhruba 2 minuty. Těsto bude řídké!

Vlijeme do připraveného pekáčku. Pečeme zhruba 35-40 minut nebo až do doby, kdy se při testu párátkem těsto nelepí. Po vychladnutí můžeme koláč polít vanilkovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Redaktorka Jana Illéšová Domácí jogurt krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Americký čokoládový koláč

Komentáře

  1. Marie R.   10.02.2008 | 15:33 | reagovat | závadný

    Che che, nechápu, proč to vyhazujete jen proto, že je výsledný koláč jiný, takový vláčnější nebo jakoby sražený a kdovíco ještě. Neznamená to, že se nepovedl - je to americký recept, tam se prostě jí jiné koláče. Mě třeba ty s tou klasickou, českou suchou konzistencí nechutnají.

    1. mayda   01.04.2011 | 14:12 | reagovat | závadný

      moje řeč! já ho peču už přes rok a pokaždý se všichni olizovali až za ušima! mňam!!! nejlepší recept co znám! :)

    2. Romiste   27.09.2011 | 11:51 | reagovat | závadný

      naprosto souhlasím!!

  2. Anonym   24.11.2007 | 19:04 | reagovat | závadný

    come

  3. Filoména   18.06.2007 | 20:18 | reagovat | závadný

    Jste jedničky vy umělci, s vařením a pečením nemáte zkušenosti jen ukazujete svoje exyhibice, vy luméni

  4. pipi   01.05.2007 | 11:28 | reagovat | závadný

    Vypadá to dobře

  5. mlsalka   22.02.2007 | 20:25 | reagovat | závadný

    Recept jsem nezkusila, ale řekla bych, že tam patří mnohem více mouky - tak 375g.

    1. polken   02.11.2011 | 13:50 | reagovat | závadný

      zkuste a uvidíte, že množství mouky je správné...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web