Rýži propláchněte, v kastrolu zalijte 1 hrnkem vody a přiveďte k varu. Teplotu snižte a pod pokličkou nechte bublat 12 minut. Voda by se měla...
více o Sushi dortík s lososem a avokádem
Nejprve naložte zelí. Nakrájejte je na tenké nudličky a promačkejte rukama se solí, aby zkřehlo. Dochuťte rýžovým octem, cukrem a omáčkou sriracha a...
více o Sushi sendvič Onigirazu
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte....
více o Sushi burger
Rýži proplachujte pod studenou vodou, až poteče úplně čistá. Nasypte do hrnce, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Vařte při nižší teplotě, dokud...
více o Šunkové maki rolky
Smíchejte všechny sypké ingredience, kromě čaje. Olej nalijte do mléka a zamíchejte. Vlijte k suchým přísadám a mixujte 2 minuty na střední rychlost....
více o Sushi cupcakes (Candy sushi)
Z těchto všech ingrediencí, které jsou vypsané v receptu, Láďa Hruška vytvořil celkem tři různé varianty.
Začátek je ale pro všechny varianty stejný -...
více o Toustové sushi dle Ládi Hrušky
Rýže:
Rýži necháme ve studené vodě cca hodinu odležet, potom přecedíme a omýváme, dokud nestéká čirá voda. Dáme do vroucí vody a vaříme cca 15 minut....
více o Domácí sushi
**Příprava rýže**
Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80%...
více o Sushi pro začátečníky
Rýži důkladně propláchneme. Uvaříme ji 1:2 hrncích vody na mírném ohni asi 15 minut přikrytou pokličkou. Rýži klidně necháme trochu rozvařit. Občas...
více o Sushi s lososem
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená.
Rýži necháme zchladnout.
Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně...
více o Sushi
Tento recept jsem si vymyslela, když jsem měla ohromnou chuť na japonské mlsky a málo financí. Využívá ingredience, které jsou běžně k dostání v...
více o Hybridní sushi
Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou) na to vrstva směsi z rýže a...
více o Sushi po česku
Maso odblaníme a dáme na hodinu do mrazničky. V polozmrzlém stavu je nakrájíme na 24 velmi tenkých plátků. Cibulovou nať omyjeme, nakrájíme na stejnou...
více o Hovězí rolky negi-maki