Autor:

Domácí sushi

Střední
Ingredience
Sushi rýže 500 g
Losos  
Avokádo  
Okurka salátová  
Krabí tyčinky  
Mirin
Slazené japonské rýžové víno
 
Pasta wasabi  
Zázvor  
Nori  
Domácí sushi

Postup přípravy:

Rýže:
Rýži necháme ve studené vodě cca hodinu odležet, potom přecedíme a omýváme, dokud nestéká čirá voda. Dáme do vroucí vody a vaříme cca 15 minut. Přecedíme a necháme vychladit. Rýži dochutíme mirinem.

Balení sushi:
Sushi balíme po domácku, abychom měli více sushi, řasu si rozpůlíme na šírku, plníme rýží - vše přiměřeně, aby sushi šlo zabalit. Na vrstvu rýže přidáme cokoliv, nejlépe lososa - já zásasně čerstvého, okurku, avokádo. Dáme další vrstvu rýže. Kraje řasy nori prstem namočíme vodou a vše zabalíme (balítkem na sushi).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Ryba s kari omáčkou a barevnou rýží Rýžová cesta kolem světa Články z

Komentáře k receptu: Domácí sushi

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web