Hovězí rolky negi-maki

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí roštěná
    • 3
      svazek jarní cibulka
    • olej
  • Na omáčku
    • 150
      ml sojová omáčka
    • 150
      ml rýžové víno mirina - lze nahradcit bílým přírodním
    • 40
      g bílá ředkev
    • 20
      g cibule
    • 20
      g jablka
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      ks rajčata na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso odblaníme a dáme na hodinu do mrazničky. V polozmrzlém stavu je nakrájíme na 24 velmi tenkých plátků. Cibulovou nať omyjeme, nakrájíme na stejnou šířku jako hovězí plátky a ovineme vždy dvěma kousky masa. Rolky sepneme a na oleji zprudka opečeme tak, aby maso uvnitř zůstalo růžové.
2
Na omáčku nastouháme najemno ředkev, cibuli, jablko a česnek. Sójovou omáčku smícháme s vínem a přidáme k zelenině. Nevaříme ! Rolky ozdobíme čtvtkami rajčat, namáčíme je v omáčce a podáváme s dušenou rýží.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kachnis25
    kachnis25 |

    13. 3. 2011 10:54

    Exotické a dobré, konečně jsem vyzkoušela něco z asijské kuchyně:-). Recept jsem si vyložila trochu po svém, takže dodám fotku, jak to dopadlo. Jen té omáčky se zdá být trochu moc. Klidně by stačila třetina

  • kuchařinka
    kuchařinka |

    10. 2. 2008 14:31

    Cibulovou nať omyjeme, nakrájíme na stejnou šířku jako hovězí plátky a ovineme vždy dvěma kousky masaCOŽE??