Autor:

Sushi

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Sushi rýže 250 g
Ocet
(ocet na sushi)
2 lžíce
Nori 4 plátek
Avokádo
(dle chuti)
 
Losos
(dle chuti)
 
Tuňák
(dle chuti)
 
Okurka
(dle chuti)
 
Pasta wasabi  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z rýže, Rybí

Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená.
Rýži necháme zchladnout.
Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně zálivku.
Bambusovou podložku obalíme strečovou potravinářskou fólií.
Řasy Nori si přeřízneme napůl.a položíme lesklou stranou dolů na podložku.
Na celou řasu dáme rýži (necháme si cca 1-2cm od okraje, aby se nám dobře balila), na proužky nakrájené a oloupané avokádo, proužky lososa, wasabi dle chuti. (Můžeme dát např. i okurek, krabí tyčinky atd...dle chuti)
Opatrně zabalíme do roliček a pevně stiskneme.
Sushi krájíme ostrým mokrým nožem.

Přeji dobrou chuť :)

PS: Se sushim opatrně je velmi návykové! :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Barevný salát s malinami Zábavné jarní saláty Články z

Komentáře k receptu: Sushi

Komentáře

  1. lucinka   31.01.2013 | 23:02 | reagovat | závadný

    Mohu se zeptat jak se pracuje v tím avokadem????? Děkuji... :-) ;-)

    1. kykiryki   18.03.2013 | 8:16 | reagovat | závadný

      Stačí ho rozpůlit, vydělat pecku, oloupat a nakrájet na měsíčky - pak už s ním pracujeme třeba jako s lososem nebo okurkou. Aby mi avokádo nezhnědlo, namočím ještě ruce do rýžového octa a lehce projedu každý plátek.

  2. Anon   01.01.2012 | 20:30 | reagovat | závadný

    Úplně špatně...

    1) Rýže se rozhodně nesmí rozvařit. Výsledkem mají být jednotlivá neporušená zrnka slepená k sobě, nikoli rýžová kaše.
    2) Ocet se zásadně vmíchává do horké rýže (protože horká rýže ho snáze nasává a udrží víc chuti).
    3) Po přidání octa do rýže je jí třeba chladit (vějířem nebo větrákem) a velmi opatrně sem tam promíchat (aby se lépe chladila a aby se do ní dostal vzduch).

    1. xverax   20.07.2012 | 8:31 | reagovat | závadný

      1) jsem nepsala, ze se ma ryze rozvarit, ale je lepsi TROCHU rozvarena, nez tvrda. To je pro ty, co tu ryzi vari poprve, pak uz to vychytaji tak, aby byla akorat
      2) jak sem se informovala od jednoho sushi kuchare, i na netu, je vcelku jedno, kdy se tam ocet leje, jsou na to ruzne nazory
      3) ano ryze se chladi- asi hodinu, to jako stojite hodinu a drzite vejir nad ryzi? Myslim, ze bohate staci sem tam opatrne promichat ;)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web