Pěkně žhavá zima

Pěkně žhavá zima

Sychravé počasí, zatažená obloha, lezavý chlad? Nic si z toho nedělejte a zlepšete si náladu i kondici pikantními specialitami s asijským nádechem. Jsou jednoduché, odlehčené, originální, přiměřeně ostré a také příjemně návykové!

Inspirace gastronomií Dálného východu patří k tomu nejzajímavějšímu, co v posledních desetiletích proniklo do evropské kuchyně.

Pokrmy z Číny, Vietnamu, Barmy, Thajska či Japonska jsou na délku přípravy nenáročné a vyznačují se nevšedními kombinacemi chutí a struktur. Chladné předjaří dokážou báječně rozpálit, ale jejich chutě nejsou jen ostré, spíše vyváženě pikantní.


Ryba v balíčku

Grilované kuře v kokosu

Terijaki ze svíčkové


Další skvělé asijské recepty najdete v časopise F.O.O.D. 2/2013.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky