Terijaki ze svíčkové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      ml rýžové víno
    • 100
      ml drůbeží vývar
    • 50
      ml sojová omáčka
    • 50
      g cukr krupice
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      plátek zázvor tenké plátky
    • škrob trocha
    • 200
      g houby nejlépe šitake
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 500
      g hovězí svíčková
    • rostlinný olej na smažení
    • sůl
    • pepř mletý
  • Tempura:
    • 4
      ks brambory velké, povařené ne zcela doměkka
    • 50
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrůlku dejte na 2 minuty vařit rýžové víno, vývar, 50 ml vody, sójovou omáčku, cukr, bobkový list a zázvor. Zahustěte škrobem rozmíchaným v troše studené vody a vzniklou omáčku protřete sítem.
2
Houby pokrájejte, omyté jarní cibulky nakrájejte na asi 2cm kousky.
3
Očištěné a osušené maso osolte a opepřete a ze všech stran zprudka opečte na 2 lžících rozehřátého oleje. Vyjměte ho a v pánvi opečte houby a kousky cibulky.
4
Maso nakrájejte velmi ostrým nožem na tenké plátky, naplňte je houbami a cibulkou a podávejte s ohřátou omáčkou a bramborami osmaženými ve stylu tempura: brambory nakrájejte na dílky, obalte v těstíčku z mouky prošlehané s 50 ml ledové vody a pozvolna vysmažte ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.