Autor:

Terijaki ze svíčkové

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Rýžové víno 150 ml
Drůbeží vývar 100 ml
Sojová omáčka 50 ml
Cukr krupice 50 g
Bobkový list 2 ks
Zázvor
tenké plátky
5 plátek
Škrob
trocha
 
Houby
nejlépe šitake
200 g
Jarní cibulka 4 ks
Hovězí svíčková 500 g
Rostlinný olej
na smažení
 
Sůl  
Pepř mletý  
Tempura:
Brambory
velké, povařené ne zcela doměkka
4 ks
Hladká mouka 50 g
Terijaki ze svíčkové

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Do kastrůlku dejte na 2 minuty vařit rýžové víno, vývar, 50 ml vody, sójovou omáčku, cukr, bobkový list a zázvor. Zahustěte škrobem rozmíchaným v troše studené vody a vzniklou omáčku protřete sítem.
Houby pokrájejte, omyté jarní cibulky nakrájejte na asi 2cm kousky.
Očištěné a osušené maso osolte a opepřete a ze všech stran zprudka opečte na 2 lžících rozehřátého oleje. Vyjměte ho a v pánvi opečte houby a kousky cibulky.
Maso nakrájejte velmi ostrým nožem na tenké plátky, naplňte je houbami a cibulkou a podávejte s ohřátou omáčkou a bramborami osmaženými ve stylu tempura: brambory nakrájejte na dílky, obalte v těstíčku z mouky prošlehané s 50 ml ledové vody a pozvolna vysmažte ve vysoké vrstvě rozehřátého oleje.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Letní menu na železnici Články z

Komentáře k receptu: Terijaki ze svíčkové

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web