• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mezi recepty na sladkosti najdete i takové, které se staly legendami a pro svou oblibu obletěly celý svět. Pokud chcete sáhnout po jistotě, vyberte si z receptů, jejichž kvality již historie prověřila.

Mezi klasikou najdete třeba italské dokonalé tiramisu nebo jemnou panna cottu. Francouzi, kteří si jídlo umí skutečně vychutnat, světu dali lehoučké makronky, nadýchanou čokoládovou pěnu nebo slavné madlenky, jemné sušenky připomínající tvarem mušličky.

Mezi klasiku, kterou pro změnu prověřily naše domácí generace, patří rozhodně Míša řezy. Připomínají tvarohový nanuk Míša, který se začal vyrábět už v roce 1962 a patří dodnes mezi nejoblíbenější. Právě podle něj dostaly Míša řezy své jméno.

Tiramisu Panna Cotta Míša řezy Banány v čokoládě Krtkův dort Perník Soufflé Čokoládová pěna Brownies Makronky Koblihy Madlenky Cheesecake
Vaflové řezy

Vaflové řezy

Do prosáté mouky přidáme cukr, mleté oříšky, polotuhé máslo, vejce, citónovou kůru, špetku soli, skořici, vanilkový cukr. Vše zpracujeme v hladké... více o Vaflové řezy

60 minut
Koblihy z majolky

Koblihy z majolky

Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Ostatní suroviny dáme do mísy a přidáme kvásek. Hodně vypracujeme a dáme kynout. Potom vytvarujeme malé... více o Koblihy z majolky

20 minut
Cocacolák

Cocacolák

Do kastrolku dáme máslo a cukr - rozpustíme a stáhneme z ohně, přidáme vejce, mléko, colu a mouku smíchanou z kypřícím práškem a kakaem. Vlijeme na... více o Cocacolák

Tvarohový koláč s banány

Tvarohový koláč s banány

Žloutky utřeme s cukrem a tvarohem, přidáme škrobovou moučku, mléko a dobře promícháme. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků, směs nalijeme do pekáčku,... více o Tvarohový koláč s banány

20 minut
Jablkový koláč s čokoládou

Jablkový koláč s čokoládou

Všechny suroviny dáme do mísy a zamícháme. Vlejeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme nastrouhanými jablky, posypeme nasekanými ořechy a upečeme.... více o Jablkový koláč s čokoládou

40 minut
Dort

Dort

Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu více, než je obrys tužkou. K... více o Dort

Palačinky z ovesných vloček

Palačinky z ovesných vloček

Do mléka namočím vločky a nechám stát asi 1/4 hodiny. Pak přisolím, přidám vejce, cukr a nakonec mouku do hustoty palačinkového těsta. Dělám v ručním... více o Palačinky z ovesných vloček

15 minut
Přesnídávkový řez alá štrůdl

Přesnídávkový řez alá štrůdl

Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme postrouhaná jablka... více o Přesnídávkový řez alá štrůdl

Karamel

Karamel

Máslo rozpustíme na mírném ohni, přidat karamelky a míchat do rozpuštění. Přidáme burizony, zamícháme a vylijeme do formy vyložené mikrotenem.... více o Karamel

Koláč "černá díra"

Koláč "černá díra"

Utřeme cukr z celými vejci, přidáme olej, mléko, jogurt, prosátou mouku s kypřícím práškem. Vlijeme do hlubšího plechu a upečeme - cca 45 minut.... více o Koláč "černá díra"

30 minut
Buchta s povidly a tvarohem

Buchta s povidly a tvarohem

S moukou smícháme kypřící prášek, přidáme cukr, tuk a vejce a vypracujeme drobenkové těsto, 2/3 nasypeme na vymazaný plech a přitlačíme. Natřeme... více o Buchta s povidly a tvarohem

Řez "strakáček"

Řez "strakáček"

Máslo utřeme s cukrem a celými vejci, přidáme mléko nebo šlehačku a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělíme na 3 díly: do prvího dílu dáme... více o Řez "strakáček"

Krokant

Krokant

Cukr svaříme s vodou na prudkém ohni, až hmota zlátne. Přisypeme sekané ořechy a mícháme, až jsou jím obaleny. Potom je vyklopíme na plech vytřený... více o Krokant

Jablková roláda

Jablková roláda

Plech vyložíme papírem nebo alobalem, který vymažeme a vysypeme hladkou moukou. {Pokud dáme pečící papír, není nutné). Nastrouhaná jablka rozložíme na... více o Jablková roláda

Bláznivý koláč

Bláznivý koláč

Na plechu pečlivě vidličkou smícháme všechny suché přísady včetně kakaa (pozor na hrudky), přidáme tekutiny a opět pečlivě rozmícháme. Uhladíme povrch... více o Bláznivý koláč

Strouhaný kokosový koláč

Strouhaný kokosový koláč

Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva bochánky a dáme přes noc uležet. Druhý den ho dáme před strouháním chvíli do mrazáku. Tvaroh... více o Strouhaný kokosový koláč

Druhá náplň do větrníků

Druhá náplň do větrníků

Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Necháme vychladnout a dáváme pozor, aby se neudělal škraloup, vymícháme do hladka. Do pudinku pak vmícháme... více o Druhá náplň do větrníků

Pravá karamelová náplň do větrníků

Pravá karamelová náplň do větrníků

Cukr utavíme na karamel a pak přilijeme 200 g svařené šlehačky, zamícháme a necháme vychladit. Po vychladnutí rozmícháme a přidáme půl litru ušlehané... více o Pravá karamelová náplň do větrníků

Myší ouška na dětskou párty

Myší ouška na dětskou párty

Vše smícháme a třeme 10 minut. Na vymazaný a moukou vysypaný plech lejeme lžící malé lívanečky. Upečené, ještě horké, podkrajujeme a na jedné straně... více o Myší ouška na dětskou párty

Princeznina jablíčka

Princeznina jablíčka

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky a rohlík (housku) nakrájíme na čtverečky. Na rozpálenou pánev položíme kostičku másla a dáme smažit jablka,... více o Princeznina jablíčka

Koláč naruby

Koláč naruby

Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka a poklademe na plech, zalijeme je medem rozpuštěným v másle (pokud nemáme med můžeme použít cukr). Vlašské ořechy... více o Koláč naruby

Makovníček (bez mouky)

Makovníček (bez mouky)

Utřeme žloutky z cukrem, přidáme máslo, marmeládu, pomerančovou šťávu, postupně přisypáváme mák s ořechy a kypřícím práškem, nakonec lehce vmícháme... více o Makovníček (bez mouky)

Řezy za pusinku

Řezy za pusinku

Utřeme cukr s máslem, přidáme vejce, med, lžíci mléka, koření, prosátou mouku se sodou a utvoříme těsto, které rozdělíme na 2 bochánky - necháme... více o Řezy za pusinku

Skořicová srdíčka medová

Skořicová srdíčka medová

Mouku smícháme s ořechy, skořicí, cukrem, přidáme tuk a med a vypracujeme těsto. Těsto necháme uležet v lednici 2-3 hodiny. Pak vyválíme na vále (na 3... více o Skořicová srdíčka medová

Raffaelo zase jinak

Raffaelo zase jinak

Oplatky rozemeleme na mlýnku na strouhanku, přilejeme potřebné množství kondenzovaného mléka a přisypeme asi hrst kokosu. Vše smícháme, dáme na chvíli... více o Raffaelo zase jinak

Babiččin dort Pohádka

Babiččin dort Pohádka

Těsto: utřeme žloutky s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, a sníh z bílků. Nalejeme do MALÉ dortové otevírací formy a pečeme asi na 180 °C. Krém:... více o Babiččin dort Pohádka

Buchta s rebarborou

Buchta s rebarborou

Na vále zpracujeme těsto a vyválíme placku. Tu vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na placku dáme kostičky rebarbory a posypeme cukrem a... více o Buchta s rebarborou

Jáhlové kuličky II.

Jáhlové kuličky II.

Připravíme si jáhly podle návodu (spařit vroucí vodou a pak vařit cca 10 minut ve slané vodě). Vznikne kaše, ze které je nutné vymačkat co nejvíce... více o Jáhlové kuličky II.

Pusinky z rohlíků

Pusinky z rohlíků

V páře ušleháme bílky a cukr. Pak přidáme opatrně mleté ořechy a nakonec i na kostičky nakrájené 2 rohlíky. Lžičkou děláme hromádky a ty pak upečeme... více o Pusinky z rohlíků

Perník - rychlý

Perník - rychlý

Vše pouze smísíme a upečema na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Na vrch můžeme dát třeba jen moučkový cukr, marmeládu, ale i čokoládovou polevu.... více o Perník - rychlý

Vločkové nepečené hrudky

Vločkové nepečené hrudky

Na suché pánvi opražíme do zlatova ovesné vločky. K nim pak přidáme ostatní ingredience a nakonec i rozpuštěnou čokoládu na vaření. Množství všeho... více o Vločkové nepečené hrudky

Košíčky

Košíčky

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, citronovou kůru a na vločky nakrájené změklé máslo. Zpracujeme tuhé těsto, které dáme vychladit do... více o Košíčky

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými... více o Nafouklá jablíčková dobrota

Mixovaná bábovka

Mixovaná bábovka

Nejdříve do mixéru nalijeme mléko kompotovou šťávu, přidáme na hrubo pokrájená jablka, ořechy a broskve - toto umixujeme do hladka a dáme stranou.... více o Mixovaná bábovka

Buchta přátelství/Židovská buchta

Buchta přátelství/Židovská buchta

Vše se smíchá a nechá vykynout. Po 4 dny 1x denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1 hrnek mouky. Zamícháme a po 4 dny 1x... více o Buchta přátelství/Židovská buchta

Americké Cookies

Americké Cookies

Příprava je velice jednoduchá, jednolitvé ingredience u bodů A, B a C smícháme nejprve zvlášť a pak vše dohromady. Z těsta uděláme menší kuličky,... více o Americké Cookies

Karamelové řezy - naprosto k utlučení

Karamelové řezy - naprosto k utlučení

Do menšího kastrůlku dáme 200 g pískového cukru, 1 lžíci vody a svaříme na karamel (do hněda). Do většího kastrůlku dáme 100 g pískového cukru, 4... více o Karamelové řezy - naprosto k utlučení

Jablkový pudink z Anglie

Jablkový pudink z Anglie

Jablka nakrájíme na malé kostky asi 1x1 cm (slupku necháváme), dáme na plech tak, abychom zakryli rovnoměrně celé dno plechu. Pak na plech nalijeme... více o Jablkový pudink z Anglie

Novoroční řezy

Novoroční řezy

Mouku prosijeme s kypřícím práškem, přidáme sůl a na kostky pokrájené máslo. Zpracujeme do drobenky a poté postupně přidáváme vodu, dokud nám... více o Novoroční řezy

Oříškové rohlíčky plněné krémem

Oříškové rohlíčky plněné krémem

Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, které necháme chvíli odležet, pak uděláme váleček, nakrájíme stejné dílky a tvarujeme rohlíčky, které rukou... více o Oříškové rohlíčky plněné krémem

Čokoládový nugát

Čokoládový nugát

Ve vodní lázni rozpustíme tuk. Po trochách přidáme cukr, kakao, salko a rum. Mícháme, dokud se směs nespojí a nezhoustne. Necháme vychladnout, potom... více o Čokoládový nugát

Super ořechové řezy

Super ořechové řezy

Máslo a cukr třeme do pěny, pak přidáme ořechy mouku a sníh z 5 bílků. Dáme na vymazaný plech a pečeme. Poleva: jak je upečený ořechový plát, tak... více o Super ořechové řezy

Řezy na vánoční stůl

Řezy na vánoční stůl

Utřeme žloutky s cukrem přidáme citronovou kůru, mléko a postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílů a vlašáky,... více o Řezy na vánoční stůl

Lehký vánek

Lehký vánek

Jablka oloupeme a nakrájíme na kosky, dáme je do půl litru vody a přidáme cukry - rozvaříme do měkka. Do této směsi přilijeme pudinky rozmíchané v půl... více o Lehký vánek

Čokoládové kopečky

Čokoládové kopečky

V misce utřeme sádlo s moučkovým cukrem,hladkou moukou, kakaem a vanilkovým cukrem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Poté z... více o Čokoládové kopečky

Výborný perník od tety Hely

Výborný perník od tety Hely

Mouku, cukr, olej, mléko, rum, vejce ručním ponorným mixerem smícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, kandované ovoce, pudinkové prášky, prášek do... více o Výborný perník od tety Hely

Ružomberský perník

Ružomberský perník

Hmotu smísíme, necháme 3 hodiny odstát. Rozdělíme na 3 stejné díly, každý z nich rozválíme 8 mm silný, potřeme švetkovými povidly (cca 7 dcl sklenice)... více o Ružomberský perník

Semínkové hrudky

Semínkové hrudky

Mandle uvaříme, oloupeme. Mandle, lískové oříšky a dýňová semínka nahrubo nasekáme, smícháme s ostatními semeny a na sucho opražíme. Přidáme... více o Semínkové hrudky

Mňam řezy

Mňam řezy

Utřeme žlouky s cukrem a máslem do pěny, přidáváme střídavě mléko a prosátou mouku s kypřícím práškem. Lehce vmícháme sníh z bílků a kokos. Vlijeme na... více o Mňam řezy

Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipánovou hmotu dobře prohněteme a použijeme libovolnou barvu potravinářského barviva (jen pár zrníček pro jemný nádech). Utvoříme malé kuličky, do... více o Marcipánové bonbony

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • ...
  • 145
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

50
Houbový guláš
Houbový guláš
43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
31
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
27
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact