• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na ty nejlepší dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Mezi recepty na sladkosti najdete i takové, které se staly legendami a pro svou oblibu obletěly celý svět. Pokud chcete sáhnout po jistotě, vyberte si z receptů, jejichž kvality již historie prověřila.

Mezi klasikou najdete třeba italské dokonalé tiramisu nebo jemnou panna cottu. Francouzi, kteří si jídlo umí skutečně vychutnat, světu dali lehoučké makronky, nadýchanou čokoládovou pěnu nebo slavné madlenky, jemné sušenky připomínající tvarem mušličky.

Mezi klasiku, kterou pro změnu prověřily naše domácí generace, patří rozhodně Míša řezy. Připomínají tvarohový nanuk Míša, který se začal vyrábět už v roce 1962 a patří dodnes mezi nejoblíbenější. Právě podle něj dostaly Míša řezy své jméno.

Tiramisu Panna Cotta Míša řezy Banány v čokoládě Krtkův dort Perník Soufflé Čokoládová pěna Brownies Makronky Koblihy Madlenky Cheesecake
20 minut
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Předehřát troubu na 180 °C. Vymastit máslem asi 23 cm bábovkovou formu a vysypat ji moukou. Vyklepat přebytek mouky. Našlehat máslo do hladka.... více o Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Banánová roláda

Banánová roláda

Z bílků s cukrem a vanilkou ušleháme tuhý sníh, dobře do něj zašleháme žloutky, přidáme hladkou mouku, kakao a zlehka zamícháme. Rozdělíme na dvě... více o Banánová roláda

Kávový dort

Kávový dort

Lučinu a zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu rozmícháme v horké kávě, až se zcela rozpustí. Šlehačku ušleháme... více o Kávový dort

Lehké domácí řezy

Lehké domácí řezy

Z listového těsta upečeme dva stejné pláty. Z bílků a 7 lžic cukru ušleháme pevný sníh. Do hrnce dáme vařit 0,5 l vody s 5 lžícemi cukru. Když začne... více o Lehké domácí řezy

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh. Do vymazaného a vysypaného plechu dáme těsto a pečeme asi 30... více o Rybízová buchta s čokoládou

60 minut
Broskvová bábovka

Broskvová bábovka

Do másla postupě zašleháme cukry a žloutky. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Broskve nakrájíme na menší kostky a přimícháme. Nakonec... více o Broskvová bábovka

30 minut
Broskvový nepečený moučník

Broskvový nepečený moučník

Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme. Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem. Šťávu z kompotu... více o Broskvový nepečený moučník

Bábovka "karamelka"

Bábovka "karamelka"

Do rendlíku dáme lžíci másla a cukr, za stálého míchání necháme rozpustit. Poté přilijeme mléko - ne naráz! (přiléváme postupně), olej a šlehačku -... více o Bábovka "karamelka"

Jablková buchta bez cukru

Jablková buchta bez cukru

Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly. Na pečícím papíře vyválíme a přeneseme i s papírem na plech. Poklademe strouhanými jablky, posypeme skořicí.... více o Jablková buchta bez cukru

45 minut
Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Žloutky třeme s tukem a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, rozinky, kokos, ořechy, dětskou krupičku, prášek do pečiva. Nakonec lehce! zamícháme z bílků... více o Bábovka tvarohovo-kokosová

45 minut
Džusové řezy

Džusové řezy

Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se... více o Džusové řezy

Senzační pošušňáníčko

Senzační pošušňáníčko

Pískový cukr (dejte ho o něco více, než kdybyste normálně sladili pudink) nasypte do silnostěnného hrnce, pokropte malinko vodou a nechte na mírném... více o Senzační pošušňáníčko

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby se těsto... více o Anglické zázvorové sušenky

Věnečky se žloutkovým krémem

Věnečky se žloutkovým krémem

Těsto: do hrnce nalejeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme, přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně přisypeme všechnu mouku, mícháme na mírném... více o Věnečky se žloutkovým krémem

Rumové řezy II.

Rumové řezy II.

Těsto: z přísad uvedených v rozpise připravíme piškotové těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (27x40 cm) a pečeme v předehřáté troubě.... více o Rumové řezy II.

Dvojbarevný ovocný koláč

Dvojbarevný ovocný koláč

Vyšleháme cukr s tukem, po jednom vmícháme vejce, mouku s práškem a tolik minerálky (mléka), abychom dostali rozetíratelné těsto, hustější než... více o Dvojbarevný ovocný koláč

Dort Jadran II.

Dort Jadran II.

Vejce s cukrem vyšlehat do pěny a přidat mouku, práškem do pečiva, kakao. Vlejeme do vytřené a vysypané dortové formy. Upečeme. Po vychladnutí... více o Dort Jadran II.

30 minut
Slavnostní věnečky

Slavnostní věnečky

Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí zamícháme 11 vajec. Po... více o Slavnostní věnečky

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Mléko zahřejeme, přidáme cukr, olej, sůl, kvasnice, žloutky a mouku. Vše mícháme tak dlouho, dokud těsto nezhoustne a nedělá vzduchové bubliny. Dáme... více o Olejové koláčky naší babičky

Martiny

Martiny

Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a postupně je rozválíme. Každou... více o Martiny

30 minut
Lahodný perník

Lahodný perník

Vše smícháme ručním šlehačem. Na plech dáme pečící papír a nalijeme těsto. Dáme do předehřáté trouby péct asi na 180 °C přibližně 20 minut. Musíme si... více o Lahodný perník

50 minut
Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Z listového těsta vyválíme placku a vložíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm. Forma musí být vyložená pečícím papírem nebo vymazaná tukem. Placka... více o Broskvový koláč z listového těsta

Řezy místo svařáku

Řezy místo svařáku

Cukr, vodu, Heru a kakao rozvaříme v hrnci. Hrnek směsi odlejeme, přidáme mouku, vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva, 1/3 sáčku směsi na svařák a... více o Řezy místo svařáku

Mamouly

Mamouly

Formičky vymažeme máslem a vytvarujeme do nich tenkou vrstvu těsta. Pak je naplníme buďto povidly nebo ořechy nebo třeba ořechy s marmeládou, prostě... více o Mamouly

45 minut
Jablečné hrudky

Jablečné hrudky

Vše smíchat. Jabka oloupat nakrájet na malé kousíčky a přidat k hmotě. Je-li příliš tuhá, přidat trochu mléka. Lžící nabírat a do rozpáleného oleje... více o Jablečné hrudky

Křehký mřížkový koláč

Křehký mřížkový koláč

Do mouky rozsekáme máslo. Přidáme ořechy, cukr, šťávu z celého citrónu (můžeme přidat i kůru) a nakonec 2 vejce. Vše dobře zpracujeme. Těsto pak... více o Křehký mřížkový koláč

Bábovka z jablek bez tuku

Bábovka z jablek bez tuku

V míse našleháme celá vejce, cukr a vanilínový cukr, přidáme mouku, prášek do pečiva, nakonec jablka (nahrubo nastrouhaná) a rozinky. Vlijeme na... více o Bábovka z jablek bez tuku

75 minut
Třená bábovka II.

Třená bábovka II.

Ušleháme cukr, vanilínový cukr, žloutky a tuk. Přidáme citronovou kůru, 1/8 l mléka (vlažného), polohrubou mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh.... více o Třená bábovka II.

Čokoládovo-kávová bábovka

Čokoládovo-kávová bábovka

Kávu zalijeme 2 dcl horké vody. Čokoládu nasekáme nahrubo. Máslo utřeme s cukrem, vanilínovým cukrem a solí do pěny. Vmícháme vejce. Mouku smícháme s... více o Čokoládovo-kávová bábovka

90 minut
Krupicové řezy

Krupicové řezy

Ze surovin zpracujeme tuhé těsto a dáme ho na půl hodiny do ledničky. Mezitím uvaříme hustou krupičnou kaši a necháme vychladit. Poté přidáme 1 vejce.... více o Krupicové řezy

30 minut
Dort Jadran

Dort Jadran

Želatinu rozpustíme ve šťávě z broskví, zahřejeme (dle návodu na sáčku) a doplníme mlékem do 4 dl. Do mixéru dáme mléko se želatinou, Heru, cukr,... více o Dort Jadran

30 minut
Makové řezy III.

Makové řezy III.

Na vále zpracujeme těsto, necháme ho chvíli odpočinout a poté 2/3 těsta rozválíme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Potřeme nádivkou a ze... více o Makové řezy III.

90 minut
Řezy na oplatky

Řezy na oplatky

Mléko si uvaříme v plechovce, můžeme i den předem. Nejdříve si vyložíme plech pečícím papírem, na který rozložíme dortové oplatky. Vyšleháme bílky s... více o Řezy na oplatky

45 minut
Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, příp. rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li třeba, přidat mouku... více o Tvarohová bábovka rychlá a dietní

60 minut
Makový závin II.

Makový závin II.

Vypracujeme vláčné těsto. Náplň maková: mléko svařte s cukrem a ostatními přísadami. Těsto rozdělte na 2 části a obě vyválejte na 2 placky tenké,... více o Makový závin II.

Šarlotka

Šarlotka

Ze všech ingrediencí vytvoříme měkké těsto a rozdělíme na tři díly. Každý díl rozválíme na vymazaný a vysypaný plech (nebo papír na pečení) a upečeme... více o Šarlotka

Kávový koláč

Kávový koláč

Vyšleháme žloutky, cukr a máslo. Přidáme smetanu, kávu, mouku, prášek, sodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Do... více o Kávový koláč

Koláčky z majonézy

Koláčky z majonézy

Do vlahého ocukrovaného mléka nadrobíme kvasnice a necháme vykynout. Prosijeme mouku, osolíme, osladíme, přidáme žloutky, majolku, olej a přidáme... více o Koláčky z majonézy

Holandský ovocný chlebíček s jogurtem

Holandský ovocný chlebíček s jogurtem

Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Přidáme střídavě jogurt a mouku s práškem do pečiva, zamícháme rum, pokrájené ovoce a mandle a nakonec... více o Holandský ovocný chlebíček s jogurtem

20 minut
Tvarohové řezy IV.

Tvarohové řezy IV.

Uděláme si těsto a rovnoměrně ho rozložíme na plech (je tužší, tak je dobré použít pergamenový papír a ruce si namáčet do studené vody, aby se těsto... více o Tvarohové řezy IV.

30 minut
Cereální jablkovo-meruňkové řezy

Cereální jablkovo-meruňkové řezy

Jablka nakrájíme na malé kousky a s meruňkami, jablečnou šťávou a pomerančovou kůrou 10 minut povaříme. Vychladlou směs rozmixujeme. V míse utřeme... více o Cereální jablkovo-meruňkové řezy

Peřinky

Peřinky

Smícháme cukr, mouku, olej, prášek do pečiva a mléko. Pak pomalu opatrně přimícháme sníh z bílků a vylejeme na plech. Nejlépe na pečící papír, ať... více o Peřinky

Jablečné šátečky

Jablečné šátečky

Vyválíme si těsto a vykrájíme z něj postupně libovolně velké čtverečky. Na ty postupně klademe kousky jablek, buď s marmeládou nebo skořicí, rozinky a... více o Jablečné šátečky

20 minut
Jablkové řezy tmavé

Jablkové řezy tmavé

V míse vařechou rozmícháme vajíčka s cukrem a postupně přidáváme střídavě mouku rozmíchanou s práškem do pečiva, kakaem a solí, mléko, olej a nakonec... více o Jablkové řezy tmavé

Jablka s krokantem a šlehačkou

Jablka s krokantem a šlehačkou

Svařte sirup z vody a cukru, do kterého přidáte citronová kolečka a skořici. Jakmile se směs začne vařit, vložte oloupaná jablka bez jadřinců a... více o Jablka s krokantem a šlehačkou

20 minut
Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Vše smícháme a upečeme ve formě vymazané a vysypané polohrubou moukou. Krém: mléko, kakao, hladkou mouku = přivedeme k varu (metličkou - hned zhoustne... více o Falešný pařížský dort

Jablečné koláčky - kdo nemůže smažené

Jablečné koláčky - kdo nemůže smažené

Vše smícháme. Nakonec přidáváme jablka. Na pečící papír děláme hromádky, pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut. Po upečení sypeme cukrem. Z této... více o Jablečné koláčky - kdo nemůže smažené

30 minut
Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Ze surovin vypracujeme spodní těsto. Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřeme jablkovou náplň... více o Dvojbarevný jablečný koláč

Jablečník

Jablečník

Ve větší misce smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme vejce, tuk, jablka, skořici. Vše dobře promícháme. Těsto vlijeme na vymazaný,... více o Jablečník

Jablečná rychlovka

Jablečná rychlovka

Přísady na těsto vymíchat, těsto nalít do vyššího pekáče. Na těsto navrstvíme strouhaná jablka a ořechy a dáme péct do mírně předehřáté trouby. Pečeme... více o Jablečná rychlovka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • ...
  • 145
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

113
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
36
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
35
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
  • Nejlepší dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact