Smažený kapr patří k české vánoční tradici. Tato Zepter verze je o poznání zdravější a přitom velice chutná. Kapr obalený v čerstvé strouhance totiž nasaje mnohem méně tuku. Vyzkoušejte také rybí polévku a bramborový salát připravený v páře!
Smažený kapr s bylinkami
1. Kapra naporcujte na filety, maso omyjte, osušte a stáhněte kůži.
2. Filety budeme obalovat v čerstvé strouhance – na tu si připravte toastový chléb, odkrojte z něj kůrky a rozmixujte v procesoru mixSy.
3. Správnou chuť dodá rybě čerstvá petrželka a citronový tymián - nasekejte bylinky najemno a smíchejte se strouhankou.
4. Porce ryby osolte a obalte v mouce, potom ve vejci rozšlehanými se lžící bílého vína a nakonec ve strouhance. 5. Výhodou čerstvé strouhanky je, že při smažení nenásákne tolik tuku!
6. Rozpalte pánev Zepter s pyramidovým dnem.
7. Do obrácené poklice od pánve Zepter nalijte 0,5 dcl přepuštěného másla a filet kapra v něm z jedné strany lehce protáhněte a hned vložte do pánve.
8. Asi po 3-4 minutách kapra otočte a smažte další 3-4 minuty, není už potřeba přidávat další máslo.
9. Podávejte s lehkou verzí bramborového salátu a klínky citronu.
Unknown media type: video
Nádobí Zepter Masterpiece Cookware je celosvětově nejlepší a nejvyspělejší patentovaný systém, který umožňuje vhodnou a trvalou přípravu zdravého jídla v zájmu lepšího a delšího života. Jedinečná kombinace prvotřídní oceli 316L, špičkové technologie a designu Zepter, umožňuje vaření bez přidání vody, smažení i pečení bez tuků, díky čemuž se zachovávají v potravinách vitamíny a minerální látky. Multisystém Zepter šetří jídlo, energii, čas i peníze, ale hlavně chrání ZDRAVÍ.
Rybí polévka a bramborový salát v páře
Připravte si rybí polévku i bramborový salát najednou a zdravě. Podívejte se, jak na to!
1. Do nádoby Zepter nalijte 1 l vody.
2. Do parního košíku dejte porce ryby na polévku a vložte do nádoby s vodou.
3. Do vody kolem košíku přidejte kořenovou zeleninu určenou na polévku, hrst libečku a nakrájený česnek.
4. Osolte, přidejte pepř a navrch položte děrovanou nádobu.
5. Do ní dejte nejprve vejce (skořápku je nutné nejprve dobře omýt), poté do nádoby nasypejte nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory a hrášek.
6. V těchto surovinách je nutné udělat průduchy, aby jimi mohla proudit pára.
7. Přiklopíme poklicí a vaříme 15 minut.
8. Poté sundáme děrovanou nádobu, vyjmeme košík s rybou a do polévky přidáme pórek.
9. Základ na salát zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí a vaříme dalších 5 minut pod pokličkou.
10. Dochuťte salát podle chuti – přidejte např. nakrájená vajíčka, kyselé okurky, majonézu, hořčici, bílý jogurt, sůl, pepř a citronovou šťávu.
11. Přidejte kousky kapra do polévky a můžete servírovat.
Unknown media type: video
Dobrou chuť Vám přeje Zepter!
Nakupujte on-line nebo u svého obchodního konzultanta Zepter!
Nádobí Zepter je možné zakoupit několika způsoby. Nejvýhodnější podmínky vždy získáte jen u svého obchodního konzultanta Zepter! Nakupovat můžete i on-line na e-shopu Zepter nebo v prodejně Zepter na adrese Spálená 55, Praha 1. Kontaktujte naši Zepter infolinku 311 331 888 nebo pište na info@zepter.cz.