• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Tak trochu jiná nakládačka

Tak trochu jiná nakládačka

F.O.O.D.
| 16. 9. 2015
Know-how
Tak trochu jiná nakládačka

S Naloz-to.cz vám přinášíme tři neotřelé recepty na nakládané dobroty, které si můžete rychle připravit na chalupě nebo doma. Každopádně v jejich společnosti bude víkend stoprocentně labužnický.

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

na zavařovací sklenici (1 l) - příprava: 15 minut + odležení

* 500 g hovězího, telecího nebo jehněčího masa (například hrudí bez kosti)
* 100 g hrubozrnné mořské soli
* lněné semínko
* čerstvý rozmarýn
* šalvěj
* koření na jehněčí maso
* 1 lžíce chilli vloček
* 1 lžíce horčičného semínka
* sušený koriandr
* čerstvě mletý pepř

Očištěné a osušené maso nechte v celku nebo nakrájejte na větší plátky. Do masa vetřete směs z nasekaných čerstvých bylinek, soli, lněného semínka a koření. Nepřidávejte olej, maso samo pustí vodu. Uzavřete do sklenice a nechte v chladnu uležet 3 až 5 dní. Před tepelnou úpravou maso omyjte ze solného roztoku a osušte. Můžete jej pozvolna udit nebo grilovat.


Rychlonakládaná křupavoučká zelenina

na 500ml sklenici s klipsem - příprava: 20 minut + odležení

* 4 ředkvičky
* 1/2 kedlubny
* 1 hrst baby mrkve (nebo 1 menší mrkev)
* brokolice
* čerstvý bobkový list
* hladkolistá petržel
* pepř 4 barev
* 100 ml vinného octa
* 2 lžíce krupicového cukru
* sůl

Omytou, očištěnou a nakrájenou zeleninu krátce spařte v napařovači, aby zůstala křehká. Potom ji začněte vrstvit do sklenice, prokládejte bobkovým listem, snítkami petržele a kuličkami pepře. Když je sklenice plná po okraj, zalijte ji lákem připraveným z vinného octa, cukru, soli a 100 ml vlažné vody. Uzavřete a nechte uležet. Po dvou hodinách zelenina krásně nasákne lák, avšak zůstane křehká.


Klouzavé houbičky v oleji naložené

na 500ml sklenici s klipsem - příprava: 30 minut + odležení

* 300 g směsi hub (šitake a žampiony)
* 2 lžíce másla
* čerstvé bylinky
* 2 hrsti dýňových semínek
* 2–3 bobkové listy
* 1 lžíce sójové omáčky Kikkoman
* 1 lžíce dýňového oleje
* rostlinný olej
* sůl a pepř

Šitake zpěňte na másle a poduste doměkka, zakápněte sójovou omáčkou a nechte odstát. Plátky žampionů také zpěňte na másle a pozvolna duste, přidejte dýňová semínka a nakonec bylinky. Z podušených houbiček slijte tekutinu a společně dejte do sklenice s klipsem. Rostlinný olej smíchejte se lžičkou soli, pepře, bobkovým listem, lžící dýňového oleje a nasekanými bylinkami. Směsí zalijte houby a uzavřete. Uchovejte v chladu.

Unknown media type: gallery

Tipy Daniely Salačové

www.naloz-to.cz

► Nebojte se pohrát si se zeleninou (červenou řepou, fenyklem, květákem, kukuřicí, okurkami). V průhledné sklenici vypadají barevné vrstvy krásně napohled.

► Vyzkoušejte směs hub, které v lese posbíráte, naložte je místo do kyselého láku do slunečnicového oleje a poznáte příjemnou změnu.

► Maso po tepelné úpravě nakrájejte na tenoučké plátky a servírujte se zakysanou smetanou, jogurtovou zálivkou nebo třeba domácí tatarkou a kyselými okurkami. Maso na gril můžete klasicky nakládat do oleje (dva dny před grilováním) anebo vyzkoušet „solné“ nakládání, které se upřednostňuje při tepelné úpravě masa uzením nebo pomalém pečení a grilování. Díky soli bude maso křehčí a chuťově dostane jiný rozměr.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

Poslední sledované recepty

69
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
41
Fežoáda
Fežoáda
29
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
28
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Tak trochu jiná nakládačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact