Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.
Ve Vietnamu je to s polévkou Pho stejně jako u nás se svíčkovou, každý si ji doma dělá po svém. Ale existuje řada receptů, která z polévky Pho vychází. Například Pho Bo - obyčejný hovězí vývar s hovězím masem a plochými rýžovými nudlemi nebo Pho Ga - se slepičím vývarem a s kuřecím masem a plochými rýžovými nudlemi a mnoho dalších.
K polévce se jako příloha dává smažené pečivo Quay, které je podobné našim známým langošům. Pečivo, které má tvar tyčinek, namáčejte do polévky a přikusujte.
6 tipů na to, jak udělat dobrý vývar:
1. Pho se vaří dlouho a mírně. Doma vám stačí vařit Pho 3 až 4 hodiny, ale ve Vietnamu vaří polévku až 12 hodin, přes noc.
2. Vývar dochucujeme až nakonec, abychom přispěli výraznější chuti.
3. Zázvor a cibuli bychom měli zapékat, hodně to ovlivňuje chuť vývaru.
4. Během varu sbíráme lžící pěnu, nečistoty a přebytečný tuk.
5. Určitě je dobré použít čerstvé bylinky do polévky, jako je koriandr a další.
6. Nakonec si nezapomeňte vyzkoušet usmažit tyčinky Quay a přikusovat je k polévce, stejně tak jak to dělají ve Vietnamu.