Autor:

Závitky z mletého masa v rýžovém papíru s pikantní omáčkou

Snadné
Ingredience
Mleté maso - míchané 500 g
Rýžový papír 1 balení
Sojová omáčka 1 balení
Česnek 6 stroužek
Polévkové nudle 2 hrst
Sůl  
Pepř celý  
Zázvor - mletý 3 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Začneme s náplní: Uvaříme si nudličky do polévky. Ty smícháme s mletým masem, které okořeníme dle chuti sojovou omáčkou, zázvorem, solí a pepřem.
Dále pokračujeme „rozmočením“ rýžového papíru, tzn. v rychlovarné konvici ohřejeme vodu, tu vlijeme do mísy odpovídající velikosti rýžového papíru. Až bude voda vlažná, namáčíme v ní papír - jakmile povolí, přendáme ho na suchou utěrku (nebo viz návod na obalu).
Do středu rozmočeného papíru dáme 1-2 lžíce masové směsi - zabalíme jako balíček. Takto postupujeme, dokud neupotřebíme veškerou směs.
Před smažením si ještě připravíme pikantní omáčku. Do mističky nastrouháme veškerý česnek, který zakapeme sojovou omáčkou (cca polovinou lahvičky) - promícháme a necháme odstát.
Balíčky z rýžového papíru osmažíme na oleji - já nejdříve smažím ze strany, kde jsou přehyby papíru - je to silnější vrstva, takže mohu smažit déle, poté otočíme a smažíme z druhé strany. Po osmažení přendáme na kuchyňskou papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný olej.

Podáváme s vařenou rýží pokapané několika lžičkami pikantní omáčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Závitky z mletého masa v rýžovém papíru s pikantní omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web