Autor:

Zapečené kuřecí řízky s anglickou slaninou

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
řízek
4 ks
Cibule 2 ks
Brambory  
Smetana 12%  
Mléko  
Vejce
Sůl  
Sýr  
Anglická slanina 150 g
Ďábelská směs na toasty  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží, Uzeniny

Do olejem vymaštěného pekáčku položíme na plátky nakrájené brambory cca 1 cm široké (na celé dno) a vrstvu osolíme. Na to poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, na to naklepané a osolené kuřecí řízky. Řízky potřeme konzervou ďábelských toustů a poklademe plátky anglické slaniny. Na ně opět položíme 1 cm silné plátky brambor a osolíme. Dáme do trouby na střední teplotu zapéct.

Až začnou brambory hnědnout, rozkvedláme si mimo smetanu s trochou mléka (asi 1 dcl), 3 syrová vejce s trochou soli. Obsah pekáčku posypeme strouhaným sýrem, přelijeme připravenou „zálivkou“a pečeme do zhoustnutí smetany s vejci.

Poznámka: jedná se sice o jeden z těch dražších receptů, ale stojí za to!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zapečené kuřecí řízky s anglickou slaninou

Komentáře

  1. Jirka Šabat   06.06.2006 | 10:07 | reagovat |

    Já dávám 12%smetanu do omáček,potom to není tolik tučné.Všem dobrou chuť.

  2. BEBA   03.06.2006 | 21:37 | reagovat |

    TÁ SMOTANA JE SLADKÁ ALEBO KYSLÁ? LEBO U NáS JE 12 % AJ SLADKá AJ KYSLÁ.

  3. Eva Kaiserová   02.06.2006 | 18:16 | reagovat |

    Tak tenhle receptík si udělám co nejdříve.Už teď se mi sbíhají sliny:-)

  4. Martina   02.06.2006 | 17:53 | reagovat |

    to si pište,že je to dobré! Já sice nedávám tousty ani vejce,ale vyzkouším i tuto variantu.

  5. Jaroslava Oumarová   02.06.2006 | 17:15 | reagovat |

    To by mohlo být dobré:-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web