Autor:

Vynikajíci jáhlová česnekačka

Snadné
Ingredience
Jáhly 3 hrst
Zeleninový vývar 2 l
Česnek 5 stroužek
Sádlo
případně másla nebo margarínu - dle chuti
60 g
Majoránka
2-3
3 lžička
Černé koření 1 lžička
Sůl 1/2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón (i víc podle množství), nasypeme jáhly - na 1 l vývaru tak 100-150 g (já dávám 3 plné hrsti jáhel na 1,5 l). Trochu přisolíme, připepříme dle chuti a necháme jáhly rozvařit. Až jsou rozvařené (polévka je hustá), tak polévku odstavíme. Do sádla (2 lžíce) prolisujeme česnek, sůl a majoránku, pořádně promícháme a dáme do uvařené polévky rozpustit a je hotovo.

Tato polévka se dá obměnit s vločkami, krupkami, nebo bramborami - s jáhlami je ale pěkně jemňoučká a masožravci si do ní mohou dát 100 g na drobné proužky nakrájenou šunku, kterou předem osmahli na trošče másla - šunka se také vkládá do polévky, až je dovařená.

Polévka by mněla být hodně hustá a velice jednoduchá na přípravu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2
3.9 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 11x)
Reklama
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Vynikajíci jáhlová česnekačka

Komentáře

  1. z228   23.01.2014 | 18:28 | reagovat | závadný

    Opravdu moc dobrá. I syn si pochutnal a to je co říct :-D

  2. Jaňulka   23.04.2007 | 17:36 | reagovat | závadný

    Moc dobré, nikdo z chlapů ani nereptal že tam byly jáhly jen jsem ještě přidala opražený chleba a byla to mňamka!

  3. Mikulenka   22.03.2007 | 11:19 | reagovat | závadný

    Polévka opravdu vynikající,jak avízuje název.Už jsem se několikrát pokoušela propašovat jáhly do jídla,ale nikdy mi tam nesedly,až dnes v této polévce.Bujón jsem nedávala,mám malé děti,místo něj jsem dala vyvařit kořenovou zeleninu.

  4. Gábina Houšková   12.02.2007 | 12:09 | reagovat | závadný

    Tome, pro hlasování musíte být přihlášen

  5. Tom   10.02.2007 | 12:16 | reagovat | závadný

    Asi jsem to uvařil špatně, nemá to žádnou chuť, jáhly jsem jedl naposledy jako dítě a zdá se že jsem o nic nepřišel. Omlouvám se, není to sice nechutné ale opravdu to není abi nijak chutné, lze si uvařit mnohem chutnější jídla. Nevím jak hodnotit, kliknutím na stupnici to nejde, neděje se nic a dal bych 5. Omlouvám se.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web