Veselé fazole

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek fazole černé nebo strakaté - počítáno v suchém stavu
    • 0,5
      ks okurka hadovka
    • 1
      ks rajče velké
    • 4
      ks ředkvička
    • 1
      špetka kmín celý
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      špetka chilli
  • Na zálivku
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 1
      pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do neosolené studené vody dáme namáčet přebrané fazole a necháme je přikryté máčet na chladném místě přes noc. Druhý den vodu z fazolí slijeme, fazole propláchneme, vrátíme zpět do hrnce, ve kterém se máčely, přidáme trošku drceného a trošku celého kmínu, dvě špetky chilli a vaříme do změknutí. Mezitím, co se fazole vaří, oloupeme okurku a nakrájíme ji na kousky. Na kousky nakrájíme také rajče a ředkvičky nakrájíme na plátky. Vše v míse promícháme.
2
Připravíme zálivku: vymačkáme šťávu z půlky citronu, do ní dáme lžíci kvalitního olivového oleje (nejlépe BIO extra panenský), přidáme lžíci majoránky, prolisovaný česnek ze dvou stroužků, osolíme, mírně opepříme bílým pepřem, řádně promícháme.
3
Uvařené fazole scedíme a přidáme k zeleninové směsi v míse. Přelijeme připravenou zálivkou, ještě jednou řádně promícháme a podáváme buď jako salát s krajíčky tmavého pečiva nebo jako samostatný pokrm v placce pita.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.