Autor:

Velikonoční polévka

Snadné
Ingredience
Vývar 2 l
Smetana ke šlehání 1 l
Vejce
podle počtu strávníků
 
Cibule 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Bobkový list 1 ks
Pepř celý
kuličky
2 ks
Brambory
uvařené ve slupce
5 ks
Ocet 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do vývaru dáme vařit cibuli, bobkový list a pepř. Když je cibule měkká, vývar přecedíme. Do vývaru pomalu vlejeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku. Chvíli povaříme, potom dosolíme, dochutíme octem a na naběračce pomalu vkládáme celá vejce, tak aby se nerozlila. Chvíli jemně povaříme, aby se žloutky srazily.

Brambory nakrájené na kostičky dáme přímo do talíře a zalejeme polévkou tak, aby každý měl v talíři jedno vejce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Vejce do skla Vyprošťováky na víkend Články z

Komentáře k receptu: Velikonoční polévka

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   05.04.2006 | 12:09 | reagovat | závadný

    Předpokládám, že vejce jsou vyklepnutá ze skořápky:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web