Velikonoční polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l vývar
    • 1
      l smetana ke šlehání
    • vejce podle počtu strávníků
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks pepř celý kuličky
    • 5
      ks brambory uvařené ve slupce
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vývaru dáme vařit cibuli, bobkový list a pepř. Když je cibule měkká, vývar přecedíme. Do vývaru pomalu vlejeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku. Chvíli povaříme, potom dosolíme, dochutíme octem a na naběračce pomalu vkládáme celá vejce, tak aby se nerozlila. Chvíli jemně povaříme, aby se žloutky srazily.
2
Brambory nakrájené na kostičky dáme přímo do talíře a zalejeme polévkou tak, aby každý měl v talíři jedno vejce.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 4. 2006 13:38

    Jééééj, to je preklep, nie nerozbili, ale nerozlili : ))) Aby stuhli pekne vcelku : ))) Prosím kuchařku on-line o opravu.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    5. 4. 2006 12:09

    Předpokládám, že vejce jsou vyklepnutá ze skořápky:-))