Autor:

Velikonoční polévka

Snadné
Ingredience
Vývar 2 l
Smetana ke šlehání 1 l
Vejce
podle počtu strávníků
 
Cibule 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Bobkový list 1 ks
Pepř celý
kuličky
2 ks
Brambory
uvařené ve slupce
5 ks
Ocet 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do vývaru dáme vařit cibuli, bobkový list a pepř. Když je cibule měkká, vývar přecedíme. Do vývaru pomalu vlejeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku. Chvíli povaříme, potom dosolíme, dochutíme octem a na naběračce pomalu vkládáme celá vejce, tak aby se nerozlila. Chvíli jemně povaříme, aby se žloutky srazily.

Brambory nakrájené na kostičky dáme přímo do talíře a zalejeme polévkou tak, aby každý měl v talíři jedno vejce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Velikonoční polévka

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   05.04.2006 | 12:09 | reagovat |

    Předpokládám, že vejce jsou vyklepnutá ze skořápky:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web