Uhlířina

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • nudle široký pytel
    • špek větší kus
    • slanina větší kus

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Uvaříme nudle, propláchneme. Nakrájíme špek na malé kostičky a vhodíme do kastrolu, až pustí tuk vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a vhodíme nakrájenou na kosky cibuli.
2
Až nám cibule zesklovatí, vhodíme brambory pokrájené na hranolky - opékáme, dokud nechytí zlatavou barvu, poté přidáme těstoviny osolíme opepříme a nakonec poprášíme červenou paprikou. Vhodná příloha je okurkový salát.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • pavel
    pavel |

    2. 10. 2014 13:47

    Tohle je grenadýr (brambory s těstovinami). Uhlířina jsou brambory O:-) s knedlíkem, zalité smaženou cibuilkou :-X

  • bunamo
    bunamo |

    12. 5. 2013 10:03

    Tohle jídlo se jmenuje grenadýrmarš, česky granátnický pochod - viz klasická kuchařka pro hospody Receptury teplých pokrmů. Ale dobrý to je, moc. V.

  • Farka
    Farka |

    3. 12. 2011 00:22

    Mě babička Uhlířinu učila a vím že Paprika ,špek a nudle tam opravdu nepatří.Našel jsem recept i s knedlíkem taky celkem sranda :-P

  • tom
    tom |

    9. 1. 2011 11:40

    TO není uhlířina!!!! :-$

  • Olga Malá
    Olga Malá |

    28. 12. 2007 10:55

    Tohle opravdu není uhlířina ale může to být mňamka.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2007 14:12

    Říkejte si co chcete je to prostě uhlířina...

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    9. 2. 2007 14:29

    My tomu hovoríme tiež grenadír.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 2. 2007 13:56

    Jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou?

  • Jana Z
    Jana Z |

    23. 1. 2007 14:39

    Pro paní Ivanu: Dobré je slabé slovo,je to výborné a k tomu obrovské množství cibule.....

  • Ivana Heřmanová
    Ivana Heřmanová |

    23. 1. 2007 14:09

    Uhlířina - připravíme těsto - hrubá mouka, vejce, sůl, mléko a trochu prášku do pečiva - mezitím se ve větším hrni vaří v osolené vodě brambory.Když jsou brambory téměř uvařené, do stejného hrnce k těm bramborám z tuhého těsta lžicí vykrajujeme noky a vše společně dovaříme a slijeme. Na talíři posypeme větším množstvím osmažené cibulky na slanině - je to moc dobré.

  • vojtik
    vojtik |

    22. 1. 2007 16:17

    jak se tedy ta uhlířina dělá????? napište prosím někdo recept !

  • Anonym
    Anonym |

    24. 4. 2006 10:07

    To není uhlířina,to je grenadýr .Uhlířina je směs rošťouchaných vařených brambor s noky.Na to cibulka!Ale recept je dobrý.