Tvarohové rohlíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks šlehačka
  • Náplň
    • měkký tvaroh
    • rozinky
    • vanilkový pudink
    • cukr krupice
    • moučkový cukr Na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku s rozměklým tukem a šlehačkou. Vzniklé těsto dáme vychladit do lednice. Po vychlazení vyvalujeme kruhové placky asi 0,5 cm silné a rozkrájíme na osminy.
2
Na širší stranu "trojúhelníku" dáme připravenou tvarohovou náplň a směrem ke "špičce" stočíme do rohlíčku.
3
Kraje zmáčkneme, aby tvaroh při pečení nevytekl. Po upečení horké obalujeme v moučkovém cukru.

Komentáře k receptu

  • Alena Kovářová
    Alena Kovářová |

    19. 5. 2007 19:35

    Dnes jsem pekla rohlíčky dle tohoto receptu. Musím říci, že chutnají skvěle. Protože miluju skořici, přidala jsem do moučkového cukru skořicový cukr.

  • Ivana
    Ivana |

    17. 5. 2006 13:56

    Vyzkouseno podle Jany,a jsou opravdu vyborne.Plnila jsem je tvaroh.nadivkou smichanou s uvarenym pudinkem a byly opravdu bozske.Jsou vyborne i druhy den.

  • JANA
    JANA |

    14. 5. 2006 14:50

    Tez jsem vyzkousela,ale me to chutnalo jako vanocni cukrovi.Takove sussi.Moje maminka ma taky tento recept,ale dava tam 250g poloh m.,250g hl mouky,300g masla a 1 smetanu.Tento recept je opravdu lepsi,chutnejsi,uplne se rozplyvaj na jazyku.Zitra je budu delat podle mamci,plnila jsem je i cokoladou,marmeladou a tvarohem.S tvarohem nam vice chutnali.

  • Lenka
    Lenka |

    15. 2. 2005 11:19

    Tento recept znám také, ale místo tvarohové náplně dáváme ořechovou a jsou ještě lepší. 20 dkg umletých vlašských ořechů , sníh ze 4 bílků a cukr dle chuti.Snad to tak je! A jsou pravdu lehké a rozplívajíse na jyzyku!A dávám místo 300g hl mouky 500g! A z těsta si udělám 8 stejných bochánků!

  • Lenka
    Lenka |

    15. 2. 2005 11:13

    Tento recept znám také, ale místo tvarohové náplně dáváme ořechovou a jsou ještě lepší. 20 dkg umletých vlašských ořechů , sníh ze 4 bílků a cukr dle chuti.Snad to tak je! A jsou pravdu lehké a rozpívajíse na jyzyku!

  • Lenka
    Lenka |

    7. 2. 2005 09:37

    O víkendu jsem také zkoušela, mouky jsem dala 400 g. Těsto bylo vynikající, nelepilo se, netrhalo a dalo se do tenka vyválet. Plnila jsem ořechovou nádivkou - nic jiného jsem doma neměla. Příště zkusím s džemem aby byly pikantnější. Byly opravdu dobré. Používám podobný recept na jablkový závin: 400 g hladné mouky, 1 Hera, 1 kelímek bílého jogurtu - udělám z této dávky 4 šišky a těsto je také tenoučké a také se netrhá.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 2. 2005 20:43

    Zkuste na stejné těsto dát jakoukoliv slanou náplň, anebo je rolujte bez náplně a nahoře sypte strouhaným sýrem, kmínem, solí, paprikou. Fantastické k vínu, pivu...taky nezbyde ani jeden.

  • HANKA
    HANKA |

    4. 2. 2005 18:34

    Dobrý,jednoduchý.Jaký jsou druhý den to Vám nepovím -nezbyl ani jeden.

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    3. 2. 2005 07:32

    Tak jsem včera vyzkoušela a musím pochválit. Naplnila jsem rohlíčky pikantním jablkovým džemem a před pečením jsem je ještě potřela rozšlehaným vajíčkem. Z této dávky jsem udělala 32 rohlíčků. Byla to fakt bašta. Dělám podobné rohlíčky z kynutého těsta, tak posílám recept (jsou taky vynikající).

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    2. 2. 2005 13:05

    Výborný recept, dělám jej již několik let jenom s tou obměnou, že dávám 40 dkg hladké mouky a těsto vyválím co nejtenší. Rohlíčky jsou potom jemnější, když je tam jenom tenká vrstva těsta. Ještě lepší jsou až druhý den, ale ono jich moc nezbude... Dávám také náplň makovou s perníkem, máslem, ořechy, povidlím a trochou marmelády. Ta nemá chybu!! :o))