Tvaroháky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g brambory Vařené
    • 250
      g tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 20
      g cukr
    • 50
      g rozinky
    • skořicový cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a přes plátno vyždímáme vodu. Přidáme nastrouhané vařené brambory, hladkou mouku, mírně osolíme a s rozšlehaným vejcem vypracujeme tuhé těsto. Z těsta děláme malé placičky, do kterých zabalíme náplň z měkkého tvarohu, žloutku, cukru a rozinek. Knedlíky obalíme v Solamylu, dáme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut (až všechny vyplavou na hladině).
2
Při podávání posypeme skořicovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Knedlíky můžeme také sypat nastrouhaným perníkem, tvarohem nebo mletým mákem.
Zařazení: Pokrmy Sladké Z brambor

Komentáře k receptu

  • Mili
    Mili |

    24. 1. 2006 15:28

    No tak recept vypadal zajímavě, ale mě osbně to moc " nejelo!