Toasty s hlívou a ananasem

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
45 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      ks toastový chléb
    • 150
      g rama nebo máslo
    • kečup - jemný
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g šunka
    • 150
      g ananasový kompot
    • 300
      g hlíva ústřičná nebo jiné houby
    • 250
      g tvrdý sýr
    • sůl
    • paprika
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky chleba potřeme ramou nebo máslem (polovina množství) a mírně kečupem. Na druhé polovině tuku osmahneme do růžova najemno nakrájenou cibuli. Na ni vložíme nakrájené houby, osolíme a dusíme asi čtvrt hodiny. Necháme vychladit.
2
Pak k nim přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr (opět polovina množství), na kostičky nakrájený ananasový kompot a zamícháme. Směs navršíme na připravené toasty a rozložíme na pečicí plechy.
3
V troubě zapečeme při teplotě asi 180 °C - asi 10 minut. Pak posypeme druhou polovinou sýra a dopečeme.
4
Na talíři každý plátek ozdobíme kouskem papriky, kostičkou ananasu a snítkou petrželky.
5
Recept pochází z novinového výstřižku spoustu let starého. V původním receptu byly použité žampiony.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Adél Černá
    Adél Černá |

    15. 5. 2006 20:04

    vypadá pěkně, určitě zkusím...